Fasulye yemegi – Snijbonen in saus

![]() | ![]() | ![]() |
4 Personen | 20 minuten | 25 minuten |
Ingrediënten:
- 600 gram snijbonen in stukjes gesneden van 3-4 centimeter
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 middelgrote tomaten (vlezig en sappig)
- 1 glas heet water
- 1 theelepel lepelkristalsuiker
- 2 theelepels zout
Bereiding:
1. Snijd de uien in kleine blokjes. Snijd de knoflook in dunne schijfjes/snippers. Rasp de tomaten. Haal de bonen uit elkaar en zet ze apart.
2. Verhit 5 eetlepels olijfolie in een pan.
3. Fruit 1 grote ui en 2 teentjes gesnipperde knoflook tot ze een lichte kleur krijgen.
4. Voeg 600 gram gesneden snijbonen toe en bak dit een paar minuten mee.
5. Voeg 2 theelepels zout, 1 theelepel suiker, 3 geraspte tomaten en 1 glas heet water toe en meng dit goed door de pan
6. Doe de deksel op de pan en laat dit op laag stand warmte (gas/inductie/kookplaat) koken tot de snijbonen zacht is geworden.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook






