Fasulye yemegi – Snijbonen in saus

Fasulye yemegi – Snijbonen in saus
Labels: ,

4 Personen20 minuten25 minuten

Ingrediënten:

  • 600 gram snijbonen in stukjes gesneden van 3-4 centimeter
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 middelgrote tomaten (vlezig en sappig)
  • 1 glas heet water
  • 1 theelepel lepelkristalsuiker
  • 2 theelepels zout

Bereiding:

1. Snijd de uien in kleine blokjes. Snijd de knoflook in dunne schijfjes/snippers. Rasp de tomaten. Haal de bonen uit elkaar en zet ze apart.
2. Verhit 5 eetlepels olijfolie in een pan.
3.
Fruit 1 grote ui en 2 teentjes gesnipperde knoflook tot ze een lichte kleur krijgen.
4. Voeg 600 gram gesneden snijbonen toe en bak dit een paar minuten mee.
5. Voeg 2 theelepels zout, 1 theelepel suiker, 3 geraspte tomaten en 1 glas heet water toe en meng dit goed door de pan
6. Doe de deksel op de pan en laat dit op laag stand warmte (gas/inductie/kookplaat) koken tot de snijbonen zacht is geworden.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Fasulye yemegi - Tuinbonen in saus voedingswaarde
Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Fasulye yemegi - Snijbonen in saus
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.