Mantar corbasi – Champignonsoep
Turkse Recepten
Mantar corbası is een traditionele Turkse champignonsoep. De naam “mantar corbası” vertaalt naar “champignonsoep” in het Nederlands, waarbij “mantar” champignon betekent en “corba” soep betekent. Deze soep staat bekend om zijn romige textuur en rijke, aardse smaak afkomstig van champignons. Het wordt vaak genoten als voorgerecht of lichte maaltijd, vooral tijdens de koudere maanden
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Kooktijd 20 minuten min
Totale tijdsduur 50 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Turkse
Aantal Personen 2 Personen
calorieën 1392 kcal
- 50 gram Roomboter
- 250 gram Champignons
- 100 gram Bloem
- 800 ml Water
- 2 theelepels Zout
- 200 ml Melk
- 1 blokje Bouillon (optioneel)
- 3 theelepels Zwarte peper
Begin met het snijden van de champignons in hele kleine stukjes.
Zet een pan op het vuur er roomboter aan toe laat dit een beetje smelten voeg daarna de bloem toe roer goed door
Blijf dit een geruime tijd goed roeren.
Wanneer alles goed stijf is (en iets donkere kleur heeft aangenomen) giet je al het koude water erin
Gebruik vervolgens een mixer om alles goed met elkaar te mengen.
Wanneer het mengsel begint te koken voeg je de champignons en zout toe.
Voeg de bouillon toe (optioneel) en laat dit oplossen.
Roer het mengsel totdat het begint te koken zet dan de deksel op de pan en zet het vuur op een lage stand
Laat dit voor 15 minuten koken.
Haal af en toe de deksel van de pan en roer het geheel om te voorkomen dat de bodem gaat plakken.
Zet het vuur op een hoge stand giet de melk erbij.
Roer goed door. Wacht tot de soep weer gaat koken (zal ongeveer 5 minuten duren) en zet daarna het vuur weer op een lage stand.
Strooi er wat zwarte peper overheen
Trefwoord Champignonsoep, Soep