Keskek – Traditioneel Turks kipgerecht

![]() | ![]() | ![]() |
4 Personen | 40 minuten | 40 minuten |
Ingrediënten:
- 1 malse kip
- 250 gram bulgur ( gebroken tarwe )
- 1 liter water
- 30 gram boter
- 1 theelepel zout
- versgemalen peper
- 2 theelepels paprikapoeder
Bereiding:
- Zet de bulgur (gebroken tarwe) in zoveel koud water dat de korrels net onder staan en laat ze een nacht wellen.
- Laat de kip gaar worden in water met een royale hoeveelheid zout en peper. Reken ongeveer een uur en laat haar daarna in de bouillon afkoelen.
- Snijd de kip na het ontvellen en snijd de poten met een scherp mes zo fijn mogelijk en voeg kip weer aan de bouillon toe.
- Doe er daarna ook de bulgur bij met eventueel nog meer zout en peper en kook het mengsel al roerend tot een dikke brij (dit duurt een minuut of twintig).
- Dien dit gerecht zo warm mogelijk in kleine kommen op en bestrijk het tevoren nog met een mengsel van gesmolten boter en paprikapoeder
Afiyet Olsun – Smakelijk eten.
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook
Iets anders proberen, bekijk de volgende heerlijke soep recepten
Kippensoep, Brandnetelsoep, linzensoep, bruidssoep, champignonsoep, yoghurtsoep, kikkererwtensoep
Wij hebben een index pagina waar alle recepten op alfabetische volgorde staan, neem een kijkje en kies je heerlijke Turkse recept er tussen uit.
Turkse Recepten is voor iedereen die op zoek is naar een recept uit de Turkse keuken.
