25 april, 2020
Imam Bayildi – Gevulde Aubergine

![]() |
![]() |
![]() |
4 Personen | 30 minuten | 45 minuten |
Ingrediënten:
- 4 aubergines
- 220 ml yoghurt
- 200 ml zonnebloemolie
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- 3 groene peper
- 2 eetlepel zout
- 2 theelepels zwarte peper
- 2 theelepels suiker
Bereiding:
- Zet een pan op het vuur, doe de olie erin en laat deze verhitten.
- Snijd ondertussen de aubergines in een streepjes patroon.
- Plaats de aubergines vervolgens voorzichtig in de pan. Pas op met spetterende olie!
- Bak de aubergines vervolgens voor ongeveer 15 minuten.
- Ontvel de tomaat van zijn schil.
- Snij ondertussen de tomaat, uien, peper, tomaat en knoflook in stukjes, let erop dat de ui in plakjes gesneden moet worden.
- Zet nieuwe pan op het vuur met 2 eetlepels zonnebloemolie, laat deze wederom verhitten.
- Voeg dan de gesneden stukjes knoflook toe, roer dit even door.
- Voeg na een halve minuut ook de uien toe, roer dit wederom door.
- Voeg vervolgens de tomaten toe, blijf goed roeren.
- Voeg dan ook de 2 theelepels zwarte peper, zout en suiker toe.
- Voeg op het laatst ook de gesneden peterselie toe.
- Roer dit een halve minuut goed door en zet dan het vuur uit.
- Ontvel 1 tomaat en snijd deze in plakjes.
- Snijd 2 pepers in 4 delen (in de lengte snijden dus).
- Maak in het midden van de aubergines een holte met een lepel.
- Plaats de eerder bereide vulling met een lepel voorzichtig in de holtes van de aubergines.
- Plaats nu als topping 2 plakjes tomaat en één in de lengte gesneden peper bovenop de vulling van de aubergines.
- Zet de aubergines in een voorverwarmde oven van 220 graden voor 15 minuten.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten.
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.
Korte samenvatting

Recept naam
Imam Bayildi - Gevulde Aubergine
Geschreven door
Turkse recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totaal Tijd