Lahmacun – Turkse Pizza

Lahmacun – Turkse Pizza
Comments: 3
labels: , , ,

Lahmacun - Turkse Pizza

Lahmacun – Turkse Pizza

Turkse Recepten
Lahmacun, ook bekend als Turkse pizza, is een populair gerecht uit de Turkse keuken. Het bestaat uit een dun, knapperig deeg dat bedekt is met een mengsel van gekruid gehakt
Voorbereidingstijd 40 minuten
Kooktijd 1 uur 30 minuten
Totale tijdsduur 2 uur 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Turkse
Aantal Personen 8 Personen
calorieën 2578 kcal

ingrediënten
  

  • 500 gram Bloem
  • 25 gram Margarine
  • 20 gram Verse gist
  • 4 theelepels Zout
  • 55 ml Warme water
  • 55 ml Warme melk
  • 1 theelepel Suiker
  • 1000 gram Lamsgehakt of Kalfsgehakt
  • 1 stuk Tomaat
  • 1 stuk Ui
  • 0.5 bosje Peterselie
  • 2 stuks Paprika
  • 1 eetlepel Tomatenpuree
  • 2 eetlepels Zonnebloemolie
  • 110 ml Water ( koud )
  • 2 theelepels Zwarte peper

Bereiding
 

  • Snijd de ui, paprika, peterselie en tomaat in kleine stukjes. Doe dit in de blender.
  • Voeg het mengsel van groente toe aan het gehakt.
  • Voeg hierbij ook de tomatenpuree en de zonnebloemolie toe.
  • Strooi zout en rode peper over het gehakt heen.
  • Giet water bij het gehakt.
  • Meng alles in de kom met elkaar door te kneden.
  • Doe de meel, margarine, gist, zout, water, melk en suiker in een kom.
  • Meng alle ingrediënten door te kneden totdat het deeg een mooie ronde vorm heeft gekregen.
  • Bedek het deeg (met een zak of doekje) en laat het rijzen voor 30 minuten.
  • Neem bolletjes deeg en rol deze uit met een deegroller.
  • Smeer wat van het gehakt over het deeg heen.
  • Laat de lahmacun in een pizza pan of grill klaar worden. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Als je geen van deze hebt, hoor je de pizza in een voorverwarmde (elektrische) oven op 220 graden te leggen.
  • De pizza is klaar wanneer de onderkant en zijkanten gaar zijn.

Notities

Na het bakken in de oven wordt de lahmacun vaak geserveerd met verse groenten zoals sla, tomaten, komkommer en peterselie, en kan het worden opgerold en gegeten als een wrap. Het wordt vaak vergezeld door een schijfje citroen om eroverheen te sprenkelen, wat een frisse smaak toevoegt. Lahmacun is een geliefd streetfood en een populair gerecht bij Turkse restaurants.
Trefwoord Lahmacun, Turkse Pizza variant

 

 

Afiyet Olsun – Smakelijk eten.

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.

3 thoughts on Lahmacun – Turkse Pizza

  • Yvette
    april 9, 2022 at 2:17 pm

    Kleine correctie gemaakt. Met het aangegevenen vocht percentage krijg je kruimeldeeg. Ik heb een vocht percentage van 60% aangehouden (300ml) om een soepel samenhangend deeg te krijgen. 10 minuten in de standmixer met deeghaak. Gedroogde gist 7 gram.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.