Lahmacun – Turkse Pizza

Lahmacun – Turkse Pizza
Comments: 3
labels: , , ,

8 Personen40 minuten90 minuten

Ingrediënten:

  • 500 gram bloem
  • 25 gram tafelmargarine
  • 20 gram verse gist
  • 4 theelepels zout
  • 55 ml. warm water
  • 55 ml. melk
  • 1 theelepel suiker
  • 100 gram lamsgehakt
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • half bosje peterselie
  • 2 paprika’s
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 110 ml. water
  • 2 theelepels rode peper

Bereiding:

  1. Snijd de ui, paprika, peterselie en tomaat in kleine stukjes. Doe dit in de blender.
  2. Voeg het mengsel van groente toe aan het gehakt.
  3. Voeg hierbij ook de tomatenpuree en de zonnebloemolie toe.
  4. Strooi zout en rode peper over het gehakt heen.
  5. Giet water bij het gehakt.
  6. Meng alles in de kom met elkaar door te kneden.
  7. Doe de meel, margarine, gist, zout, water, melk en suiker in een kom.
  8. Meng alle ingrediënten door te kneden totdat het deeg een mooie ronde vorm heeft gekregen.
  9. Bedek het deeg (met een zak of doekje) en laat het rijzen voor 30 minuten.
  10. Neem bolletjes deeg en rol deze uit met een deegroller.
  11. Smeer wat van het gehakt over het deeg heen.
  12. Laat de lahmacun in een pizza pan of grill klaar worden. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Als je geen van deze hebt, hoor je de pizza in een voorverwarmde (elektrische) oven op 220 graden te leggen. De pizza is klaar wanneer de onderkant en zijkanten gaar zijn.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten.

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.

Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Lahmacun - Turkse Pizza
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

3 thoughts on Lahmacun – Turkse Pizza

  • Yvette
    april 9, 2022 at 2:17 pm

    Kleine correctie gemaakt. Met het aangegevenen vocht percentage krijg je kruimeldeeg. Ik heb een vocht percentage van 60% aangehouden (300ml) om een soepel samenhangend deeg te krijgen. 10 minuten in de standmixer met deeghaak. Gedroogde gist 7 gram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.