Lahmacun – Turkse Pizza

Comments: 3
labels: Lahmacun, Turkse Pizza, Turkse pizza recept, turkse recept![]() | ![]() | ![]() |
8 Personen | 40 minuten | 90 minuten |
Ingrediënten:
- 500 gram bloem
- 25 gram tafelmargarine
- 20 gram verse gist
- 4 theelepels zout
- 55 ml. warm water
- 55 ml. melk
- 1 theelepel suiker
- 100 gram lamsgehakt
- 1 tomaat
- 1 ui
- half bosje peterselie
- 2 paprika’s
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 110 ml. water
- 2 theelepels rode peper
Bereiding:
- Snijd de ui, paprika, peterselie en tomaat in kleine stukjes. Doe dit in de blender.
- Voeg het mengsel van groente toe aan het gehakt.
- Voeg hierbij ook de tomatenpuree en de zonnebloemolie toe.
- Strooi zout en rode peper over het gehakt heen.
- Giet water bij het gehakt.
- Meng alles in de kom met elkaar door te kneden.
- Doe de meel, margarine, gist, zout, water, melk en suiker in een kom.
- Meng alle ingrediënten door te kneden totdat het deeg een mooie ronde vorm heeft gekregen.
- Bedek het deeg (met een zak of doekje) en laat het rijzen voor 30 minuten.
- Neem bolletjes deeg en rol deze uit met een deegroller.
- Smeer wat van het gehakt over het deeg heen.
- Laat de lahmacun in een pizza pan of grill klaar worden. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Als je geen van deze hebt, hoor je de pizza in een voorverwarmde (elektrische) oven op 220 graden te leggen. De pizza is klaar wanneer de onderkant en zijkanten gaar zijn.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten.
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.

Korte samenvatting

Recept naam
Lahmacun - Turkse Pizza
Geschreven door
Turkse recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling





3 thoughts on Lahmacun – Turkse Pizza
Kleine correctie gemaakt. Met het aangegevenen vocht percentage krijg je kruimeldeeg. Ik heb een vocht percentage van 60% aangehouden (300ml) om een soepel samenhangend deeg te krijgen. 10 minuten in de standmixer met deeghaak. Gedroogde gist 7 gram.
Bedankt voor de tip.