Zet een pan op het vuur, doe de olie erin en laat deze verhitten.
Snijd ondertussen de aubergines in een streepjes patroon.
Plaats de aubergines vervolgens voorzichtig in de pan. Pas op met spetterende olie!
Bak de aubergines vervolgens voor ongeveer 15 minuten.
Ontvel de tomaat van zijn schil.
Snij ondertussen de tomaat, uien, peper, tomaat en knoflook in stukjes, let erop dat de ui in plakjes gesneden moet worden.
Zet nieuwe pan op het vuur met 2 eetlepels zonnebloemolie, laat deze wederom verhitten.
Voeg dan de gesneden stukjes knoflook toe, roer dit even door.
Voeg na een halve minuut ook de uien toe, roer dit wederom door.
Voeg vervolgens de tomaten toe, blijf goed roeren.
Voeg dan ook de 2 theelepels zwarte peper, zout en suiker toe.
Voeg op het laatst ook de gesneden peterselie toe.
Roer dit een halve minuut goed door en zet dan het vuur uit.
Ontvel 1 tomaat en snijd deze in plakjes.
Snijd 2 pepers in 4 delen (in de lengte snijden dus).
Maak in het midden van de aubergines een holte met een lepel.
Plaats de eerder bereide vulling met een lepel voorzichtig in de holtes van de aubergines.
Plaats nu als topping 2 plakjes tomaten en de groene peper erop
Zet de aubergines in een voorverwarmde oven van 220 graden voor 15 minuten.