Imam Bayildi – Gevulde Aubergine
Comments: 4
labels: Gevulde Aubergine, Imam Bayildi, turkse receptImam Bayildi – Gevulde Aubergine
İmam bayıldı is een traditioneel gerecht uit de Turkse keuken dat bestaat uit aubergines gevuld met een mengsel van uien, tomaten, knoflook en kruiden
ingrediënten
- 4 stuk Aubergines
- 200 ml Zonnebloemolie
- 2 stuks Uien
- 3 teentjes Knoflook
- 2 stuks Tomaten
- 3 stuks Groene peper
- 2 theelepels Zout
- 2 theelepels Zwarte peper
- 2 theelepels Suiker
Bereiding
- Zet een pan op het vuur, doe de olie erin en laat deze verhitten.
- Snijd ondertussen de aubergines in een streepjes patroon.
- Plaats de aubergines vervolgens voorzichtig in de pan. Pas op met spetterende olie!
- Bak de aubergines vervolgens voor ongeveer 15 minuten.
- Ontvel de tomaat van zijn schil.
- Snij ondertussen de tomaat, uien, peper, tomaat en knoflook in stukjes, let erop dat de ui in plakjes gesneden moet worden.
- Zet nieuwe pan op het vuur met 2 eetlepels zonnebloemolie, laat deze wederom verhitten.
- Voeg dan de gesneden stukjes knoflook toe, roer dit even door.
- Voeg na een halve minuut ook de uien toe, roer dit wederom door.
- Voeg vervolgens de tomaten toe, blijf goed roeren.
- Voeg dan ook de 2 theelepels zwarte peper, zout en suiker toe.
- Voeg op het laatst ook de gesneden peterselie toe.
- Roer dit een halve minuut goed door en zet dan het vuur uit.
- Ontvel 1 tomaat en snijd deze in plakjes.
- Snijd 2 pepers in 4 delen (in de lengte snijden dus).
- Maak in het midden van de aubergines een holte met een lepel.
- Plaats de eerder bereide vulling met een lepel voorzichtig in de holtes van de aubergines.
- Plaats nu als topping 2 plakjes tomaten en de groene peper erop
- Zet de aubergines in een voorverwarmde oven van 220 graden voor 15 minuten.
Notities
Het gerecht wordt bereid door aubergines te halveren en uit te hollen, waarna ze worden gevuld met het uien-tomatenmengsel. De gevulde aubergines worden vervolgens gestoofd in olijfolie, vaak met een beetje suiker toegevoegd voor een zoete toets. İmam bayıldı wordt meestal op kamertemperatuur geserveerd als een meze (voorgerecht) of bijgerecht, en is populair tijdens de zomermaanden omdat het licht en verfrissend is.
Het gerecht is geliefd vanwege zijn rijke smaak en aromatische combinatie van ingrediënten, en is een uitstekend voorbeeld van de veelzijdigheid van de Turkse keuken.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten.
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.
4 thoughts on Imam Bayildi – Gevulde Aubergine
Waar komt het gehakt in het spel?
Foutje, bedankt Y
Wij hebben het gelijk aangepast
Ik zie bij de ingrediënten yoghurt staan… maar die wordt in het recept verder niet gebruikt. Voor een sausje bedoeld misschien?
Marij,
Goed gezien, dit is inderdaad fout.
Denk dat ik yoghurt aan lepelen was tijdens het maken en genoteerd heb. Dat krijg je als je trekt hebt.