Gonca böregi – Deegrol met vlees
Tags: Deegrol met vlees, Gonca böregi, turkse recept4 Personen | 30 minuten | 15 minuten |
Ingrediënten:
- 4 kant en klare deegrollen (yufka)
- 2 eieren
- 250 gram gehakt
- 1 ui
- bos peterselie
- 1 theelepel rode peper en zwarte peper
- een halve eetlepel zout
Bereiding:
1. Doe het gehakt in een pan en laat dit een beetje gaar worden.
2. Snijd de ui in stukjes en doe deze bij het vlees.
3. Voeg de rode peper, zwarte peper en de zout bij het vlees.
4. Snijd de peterselie in kleine stukjes en voeg deze ook toe aan de pan.
5. Roer de ingrediënten en doe dan het vuur uit.
6. Neem de deegrollen voor je, stapel er 2 deegrollen op elkaar.
7. Strooi het gehakt over de deegrollen heen.
8. Rol de deegrol op.
10. Snijd het in stukken.
11. Scheid het eigeel van de eiwit en smeer het eigeel over de deegrol heen.
12. Leg de Gonca böregi in een voorverwarmde oven van 200 graden 15-20 minuten totdat de deegrollen bruin kleuren.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook.
Iets anders proberen, bekijk de volgende heerlijke soep recepten
Kippensoep, Brandnetelsoep, linzensoep, bruidssoep, champignonsoep, yoghurtsoep, kikkererwtensoep
Turkse Recepten is voor iedereen die op zoek is naar een recept uit de Turkse keuken.