Bazlama – Turkse platte brood
Labels: Bazlama, Platte Brood, Turkse Brood, turkse receptBazlama – Turkse platte brood
Bazlama is een Turks platbrood. In het Nederlands wordt het meestal ook gewoon "bazlama" genoemd, omdat er geen specifieke Nederlandse vertaling voor is. Soms wordt het aangeduid als "Turks platbrood" of "Turkse flatbread" om het te beschrijven. Het is een soort dik, zacht brood dat lijkt op een kruising tussen pita en naan
ingrediënten
- 500 gram Bloem
- 150 ml Warme melk
- 150 ml Warm water
- 1 theelepel Zout
- 2 eetlepels Droge gist
- 4 eetlepels Olijfolie
Bereiding
- Meng bloem en gist in een kom
- Voeg er melk en water aan toen en kneed dit ongeveer 10 minuten
- Voeg 3 eetlepels olijfolie toe en kneed dit net zo lang tot alle meel is opgenomen en maak bol in de kom.
- Smeer de bol deeg in met olijfolie en dek dit af met folie of een theedoek.
- Laat de deeg 1 uur lang in de kom op kamertemperatuur
- Haal de bol uit de kom en snijd dit in zes stukken.
- Maak van de stukjes een bolletje, en laat dit 10 minuten op kamertemperatuur
- Strooi wat meel op de werkblad en rol met een deegroller de bollen ongeveer 15 cm lang
- Zet een koekenpan op het vuur en doe een klein beetje olijfolie in en frituur de broden per zijn de ongeveer 3 minuten.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten.
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook
Bazlama – Turkse platte brood wordt vaak gedronken met Cay – Turkse Thee