Bazlama – Turkse platte brood

Bazlama – Turkse platte brood
Labels: , , ,

6 Personen70 minuten10 minuten

Ingrediënten:

  • 500 gram bloem
  • 150 ml warme melk ( kamertemperatuur )
  • 150  ml warm water
  • 1 theelepel zout
  • 2  eetlepels droge gist
  • 4 eetlepels olijfolie
  1. Meng bloem en gist in een kom 
  2. Voeg er melk en water aan toen en kneed dit ongeveer 10 minuten
  3. Voeg 3 eetlepels olijfolie toe en kneed dit net zo lang tot alle meel is opgenomen en maak bol in de kom.
  4. Smeer de bol deeg in met olijfolie en dek dit af met folie of een theedoek.
  5. Laat de deeg 1 uur lang in de kom op kamertemperatuur
  6. Haal de bol uit de kom en snijd dit in zes stukken.
  7. Maak van de stukjes een bolletje, en laat dit 10 minuten op kamertemperatuur
  8. Strooi wat meel op de werkblad en rol met een deegroller de bollen ongeveer 15 cm lang
  9. Zet een koekenpan op het vuur en doe een klein beetje olijfolie in en frituur de broden per zijn de ongeveer 3 minuten.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten.

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook

Bazlama – Turkse platte brood wordt vaak gedronken met  Cay – Turkse Thee

Bazlama - Turkse platte brood voedingswaarde
Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Bazlama - Turkse platte brood
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.