Bazlama – Turkse platte brood

![]() | ![]() | ![]() |
6 Personen | 70 minuten | 10 minuten |
Ingrediënten:
- 500 gram bloem
- 150 ml warme melk ( kamertemperatuur )
- 150 ml warm water
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels droge gist
- 4 eetlepels olijfolie
- Meng bloem en gist in een kom
- Voeg er melk en water aan toen en kneed dit ongeveer 10 minuten
- Voeg 3 eetlepels olijfolie toe en kneed dit net zo lang tot alle meel is opgenomen en maak bol in de kom.
- Smeer de bol deeg in met olijfolie en dek dit af met folie of een theedoek.
- Laat de deeg 1 uur lang in de kom op kamertemperatuur
- Haal de bol uit de kom en snijd dit in zes stukken.
- Maak van de stukjes een bolletje, en laat dit 10 minuten op kamertemperatuur
- Strooi wat meel op de werkblad en rol met een deegroller de bollen ongeveer 15 cm lang
- Zet een koekenpan op het vuur en doe een klein beetje olijfolie in en frituur de broden per zijn de ongeveer 3 minuten.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten.
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook
Bazlama – Turkse platte brood wordt vaak gedronken met Cay – Turkse Thee

Korte samenvatting

Recept naam
Bazlama - Turkse platte brood
Geschreven door
Turkse recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling




