Bazlama - Turkse platte brood
Turkse Recepten
Bazlama is een Turks platbrood. In het Nederlands wordt het meestal ook gewoon "bazlama" genoemd, omdat er geen specifieke Nederlandse vertaling voor is. Soms wordt het aangeduid als "Turks platbrood" of "Turkse flatbread" om het te beschrijven. Het is een soort dik, zacht brood dat lijkt op een kruising tussen pita en naan
Voorbereidingstijd 1 uur uur 10 minuten min
Kooktijd 10 minuten min
Totale tijdsduur 1 uur uur 20 minuten min
Aantal Personen 6 Personen
calorieën 2233 kcal
- 500 gram Bloem
- 150 ml Warme melk
- 150 ml Warm water
- 1 theelepel Zout
- 2 eetlepels Droge gist
- 4 eetlepels Olijfolie
Meng bloem en gist in een kom
Voeg er melk en water aan toen en kneed dit ongeveer 10 minuten
Voeg 3 eetlepels olijfolie toe en kneed dit net zo lang tot alle meel is opgenomen en maak bol in de kom.
Smeer de bol deeg in met olijfolie en dek dit af met folie of een theedoek.
Laat de deeg 1 uur lang in de kom op kamertemperatuur
Haal de bol uit de kom en snijd dit in zes stukken.
Maak van de stukjes een bolletje, en laat dit 10 minuten op kamertemperatuur
Strooi wat meel op de werkblad en rol met een deegroller de bollen ongeveer 15 cm lang
Zet een koekenpan op het vuur en doe een klein beetje olijfolie in en frituur de broden per zijn de ongeveer 3 minuten.
Trefwoord Bazlama, Platbrood gehakt, Turkse Brood