Un kurabiyesi – Meelkoekjes
Comments: 2
labels: Meelkoekjes met siroop, turkse recept, Un kurabiyesiUn kurabiyesi – Meelkoekjes
Un kurabiyesi is een traditioneel Turks zandkoekje dat bekend staat om zijn zachte, smeltende textuur en delicate smaak. Het wordt vaak gemaakt met eenvoudige ingrediënten zoals bloem, boter, en suiker, en is geliefd bij veel mensen vanwege zijn lichte en luchtige structuur. Deze koekjes worden vaak geserveerd bij thee of koffie en zijn een populaire traktatie tijdens feestdagen en speciale gelegenheden.
ingrediënten
- 600 gram Bloem / Meel
- 250 gram Margarine
- 25 gram Poedersuiker
- 4 eetlepels Basterdsuiker
Bereiding
- Plaats de bloem basterdsuiker en de margarine (die op kamertemperatuur hoort te zijn) in een kom.
- Kneed alles tot één geheel.
- Verdeel het deeg in 2 stukken. Neem een stukje deeg en rek het uit tot een lange rol.
- Maak een patroon door een vork op de rol te plaatsen en van de ene naar de andere kant een aantal lijnen te trekken
- Snijd de deegrol vervolgens met een mes schuin af
- Plaats deze vormpjes op een bakplaat en doe deze in een voorverwarmde oven van 220 graden totdat de onderkant goud/bruin kleurt (dus niet de bovenkant)
- Ter decoratie kun je nog wat poedersuiker over de koekjes strooien.
Notities
- Deze koekjes worden vaak geserveerd met een kopje Turkse thee of koffie.
- Ze kunnen worden bewaard in een luchtdichte container op kamertemperatuur voor enkele dagen.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.
Heb je zelf een recept en wil je dit met ons delen, vul de contact formulier in en wij nemen contact met je op.
2 thoughts on Un kurabiyesi – Meelkoekjes
Oh wat lekker
Kan je van het recept ook bolletjes maken of in een koekjespers of moet je echt een lange reep maken en bewerken met een vork zit er verschil in baktijd tussen bolletjes en reepjes en zou je ook een amandel in de bolletjes kunnen doen.
Mvg
Hoi Renee,
Je kan het maken zoals je het wilt, enige belangrijke is om de tempratuur aan te passen indien het nodig is, de baktijd blijft altijd hetzelfde, amandelen zou ik juist fijn malen.