Kete – Turks broodsoort

Kete – Turks broodsoort
Labels: , ,

Kete - Turks broodsoort

Kete – Turks broodsoort

Turkse Recepten
Een traditioneel Turks brood dat vooral populair is in Oost-Anatolië. Het is een rond, plat brood dat vaak rijkelijk gevuld is met boter en soms yoghurt, wat het een rijke en zachte textuur geeft.
Voorbereidingstijd 1 uur
Kooktijd 30 minuten
Totale tijdsduur 1 uur 30 minuten
Gang Deeg
Keuken Turkse
Aantal Personen 6 Personen
calorieën 3705 kcal

ingrediënten
  

  • 100 ml Zonnebloemolie
  • 250 ml Water
  • 500 ml Melk
  • 1000 gram Bloem / Meel
  • 1 theelepel Zout
  • 20 gram Gist
  • 125 gram Margarine of roomboter

Bereiding
 

  • Verwarm de melk op 40 graden.
  • Doe in een kom de water, melk en voeg hierbij de gist toe
  • Roer net zolang tot de gist is opgelost, nu gaat de gist werken
  • Na ongeveer 20 minuten roeren laat je de gist 10 minuten rusten
  • Voer er zout aan toe
  • Voeg er zonnebloemolie aan toe
  • Roer het geheel
  • Voer er langzaam meel aan toe
  • Kneed het deeg tot een mooie bol
  • Laat de bol deeg rusten in een kom, sluit de kom af et een vochtige doek.
  • Zet een klein pannetje op het vuur en smelt hierin den margarine
  • Voeg en drie eetlepels meel aan toe
  • Roer het geheel tot droge stuk
  • Na ongeveer 60 minuten haal je het deeg uit de kom en maak daar allemaal gelijkmatige bolletjes van
  • Druk de bolletjes plat en rol ze uit met een deegroller
  • Vul de broodjes met boter/meel mengsel
  • Vouw alle randen naar elkaar toe en knijp het samen
  • Draai het bolletje deeg om met de opening naar bededen en draai het net een deegroller plat
  • Verdeel de broodjes over één bakplaat, bij ons is dat 4 broodjes op één bakplaat
  • Verwarm de oven op 200 graden
  • Doe de broodjes in de oven voor 20-30 minuten op 180 graden

Notities

Turkse kete is heerlijk bij het ontbijt, als bijgerecht bij maaltijden, of gewoon als tussendoortje. Het kan warm geserveerd worden met kaas, olijven, of andere bijgerechten naar keuze.
Trefwoord Brood, Kete

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, Twitter, Mastodon,

Heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook.

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.

Kete - Turks broodsoort voedingswaarde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.