Kete – Turks broodsoort

Kete – Turks broodsoort
Labels: , ,

6 Personen60 minuten30 minuten

Ingrediënten:

  • 100 ml zonnebloemolie
  • 250 ml water
  • 500 ml melk
  • Meel/bloem ongeveer 1000 gram
  • 1 Theelepel zout
  • 20 gram gist
  • 125 gram margarine of roomboter

Bereiding:

  1. Verwarm de melk op 40 graden.
  2. Doe in een kom de water, melk en voeg hierbij de gist toe
  3. Roer de housings net zolang tot de gist is opgelost, nu gaat de gist werken
  4. Na ongeveer 20 minuten roeren laat je de gist 10 minuten rusten
  5. Voer er zout aan toe
  6. Voeg er zonnebloemolie aan toe
  7. Roer het geheel
  8. Voer er langzaam meel aan toe
  9. Kneed het deeg tot een mooie bol
  10. Laat de bol deeg rusten in een kom, sluit de kom af et een vochtige doek.
  11. Zet een klein pannetje op het vuur en smelt hierin den margarine
  12. Voeg en drie eetlepels meel aan toe
  13. Roer het geheel tot droge stuk
  14. Na ongeveer 60 minuten haal je het deeg uit de kom en maak daar allemaal gelijkmatige bolletjes van
  15. Druk de bolletjes plat en rol ze uit met een deegroller
  16. Vul de broodjes met boter/meel mengsel
  17. Vouw alle randen naar elkaar toe en knijp het samen
  18. Draai het bolletje deeg om met de opening naar bededen en draai het net een deegroller plat
  19. Verdeel de broodjes over één bakplaat, bij ons is dat 4 broodjes op één bakplaat
  20. Verwarm de oven op 200 graden
  21. Doe de broodjes in de oven voor 20-30 minuten op 180 graden

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, Twitter, Mastodon,

 

Heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook.

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.

 

Kete - Turks broodsoort voedingswaarde
Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Kete - Turks broodsoort
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.