Kete – Turks broodsoort

![]() | ![]() | ![]() |
6 Personen | 60 minuten | 30 minuten |
Ingrediënten:
- 100 ml zonnebloemolie
- 250 ml water
- 500 ml melk
- Meel/bloem ongeveer 1000 gram
- 1 Theelepel zout
- 20 gram gist
- 125 gram margarine of roomboter
Bereiding:
- Verwarm de melk op 40 graden.
- Doe in een kom de water, melk en voeg hierbij de gist toe
- Roer de housings net zolang tot de gist is opgelost, nu gaat de gist werken
- Na ongeveer 20 minuten roeren laat je de gist 10 minuten rusten
- Voer er zout aan toe
- Voeg er zonnebloemolie aan toe
- Roer het geheel
- Voer er langzaam meel aan toe
- Kneed het deeg tot een mooie bol
- Laat de bol deeg rusten in een kom, sluit de kom af et een vochtige doek.
- Zet een klein pannetje op het vuur en smelt hierin den margarine
- Voeg en drie eetlepels meel aan toe
- Roer het geheel tot droge stuk
- Na ongeveer 60 minuten haal je het deeg uit de kom en maak daar allemaal gelijkmatige bolletjes van
- Druk de bolletjes plat en rol ze uit met een deegroller
- Vul de broodjes met boter/meel mengsel
- Vouw alle randen naar elkaar toe en knijp het samen
- Draai het bolletje deeg om met de opening naar bededen en draai het net een deegroller plat
- Verdeel de broodjes over één bakplaat, bij ons is dat 4 broodjes op één bakplaat
- Verwarm de oven op 200 graden
- Doe de broodjes in de oven voor 20-30 minuten op 180 graden
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, Twitter, Mastodon,
Heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook.
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.

Korte samenvatting

Recept naam
Kete - Turks broodsoort
Geschreven door
Turkse recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling




