Cacik – Komkommer yoghurt
Labels: Cacik, Komkommer yoghurt, turkse receptCacik – Komkommer yoghurt
Cacık is een traditioneel Turks gerecht dat vaak wordt geserveerd als bijgerecht of dip. Het is vergelijkbaar met de Griekse tzatziki en bestaat uit yoghurt, komkommer, knoflook, en diverse kruiden en specerijen. Cacık is verfrissend en licht, en wordt vaak geserveerd als begeleiding bij vleesgerechten, rijst, of als een koele saus tijdens warme zomerdagen.
ingrediënten
- 500 gram yoghurt
- 2 stuks komkommers
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- 4 eetlepels vers gehakte dille
- 150 ml water
Bereiding
- Meng de yoghurt water en zout en roer het goed door.
- Was de komkommer en snijd ze in fijne stukken raspen mag ook.
- Voeg de gesneden/geraspte komkommer toe aan de yoghurt.
- Pers de knoflook en voeg het het toe aan de yoghurt.
- Doe komkommer-yoghurt in kleine schaaltjes.
- Garneer met dille en een paar druppels olijfolie erop.
Notities
Cacık is een heerlijk, verfrissend en veelzijdig gerecht dat perfect past bij veel verschillende maaltijden. Het is eenvoudig te maken en kan gemakkelijk worden aangepast aan persoonlijke smaakvoorkeuren.
De Griekse Tzatzik wordt gemaakt van zure room en de Turkse Cacik wordt gemaakt van yoghurt waardoor het ook anders is van structuur, de Cacik is veel dunner als de Tzatzik.
Cacik eet je bij pittige gekruide gerechten zoals vlees en zomers met mooi weer zal het vaak ook niet ontbreken aan tafel
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook .