Simit – Sesam bagels
Labels: Kandili Simidi, Sesam bagels, turkse receptSimit – Sesam bagels
Simit is een populair Turks broodje dat vaak wordt gegeten als ontbijt of tussendoortje. Het wordt gekenmerkt door zijn ronde vorm, knapperige buitenkant, zachte binnenkant en de overvloedige laag sesamzaadjes aan de buitenkant. Simit wordt soms vergeleken met een bagel, maar heeft een andere textuur en smaak. Het is een alledaags straatvoedsel in Turkije en wordt vaak verkocht door straatverkopers.
ingrediënten
- 125 gram Tafelmargarine
- 80 ml Zonnebloemolie
- 2 theelepels Suiker
- 3 eetlepels Turkse Yoghurt
- 2 theelepels Zout
- 2 theelepels Bakpoeder
- 1 eetlepel Weichselboom Verkrijgbaar in de meeste Turkse winkels
- 500 gram Bloem
- 1 stuk Ei
- 2 eetlepels Sesamzaad of Zwarte komijn
Bereiding
- Neem een diepe kom en voeg hier de margarine zonnebloemolie kristalsuiker yoghurt zout bakpoeder en weichselboom aan toe. Meng dit voor een deel.
- Voeg geleidelijk de bloem toe terwijl je het mengsel aan het mengen bent. Kneed vervolgens het mengsel tot één stuk deeg.
- Neem kleine stukjes deeg en rol dit uit tot een 15 cm lange sliert.
- Vervolgens vouw je de ene uiteinde naar de andere. Op deze wijze maak je een soort van ring.
- Mix het ei in een kommetje met een garde en dip de deegringen in het vloeibare ei.
- Vervolgens dip je één kant van de deegringen in sesamzaad en/of zwarte komijn.
- Leg deze deegringen daarna op een ovenplaat.
- Doe de ovenplaat in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 10 minuten tot alles goud/bruin is gekleurd.
Notities
Simit is een heerlijke, veelzijdige en voedzame snack die perfect is voor elk moment van de dag. Het is een essentieel onderdeel van de Turkse culinaire cultuur en biedt een authentieke smaak van Turkije.
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook