Cacık is een traditioneel Turks gerecht dat vaak wordt geserveerd als bijgerecht of dip. Het is vergelijkbaar met de Griekse tzatziki en bestaat uit yoghurt, komkommer, knoflook, en diverse kruiden en specerijen. Cacık is verfrissend en licht, en wordt vaak geserveerd als begeleiding bij vleesgerechten, rijst, of als een koele saus tijdens warme zomerdagen.
Meng de yoghurt water en zout en roer het goed door.
Was de komkommer en snijd ze in fijne stukken raspen mag ook.
Voeg de gesneden/geraspte komkommer toe aan de yoghurt.
Pers de knoflook en voeg het het toe aan de yoghurt.
Doe komkommer-yoghurt in kleine schaaltjes.
Garneer met dille en een paar druppels olijfolie erop.
Notities
Cacık is een heerlijk, verfrissend en veelzijdig gerecht dat perfect past bij veel verschillende maaltijden. Het is eenvoudig te maken en kan gemakkelijk worden aangepast aan persoonlijke smaakvoorkeuren.