Yaprak sarmasi – Gevulde wijnbladeren

Comments: 1
labels: Gevulde Wijnbladeren, turkse recept, Yaprak Sarmasi![]() | ![]() | ![]() |
4 Personen | 40 minuten | 50 minuten |
Ingrediënten:
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- ongeveer 30 wijnbladeren
- 2 middelgrote uien gesnipperd
- 3.5 eetlepels peperpuree
- 1 dessertlepel cayenne peper
- 1 dessertlepel zwarte peper
- 1,5 dessertlepel zout
- 500 gram rijst
- 1 dessertlepel gedroogde munt
- 50 gram verse peterselie
- 1 geperste citroen
- 1 citroen in schijfjes
- 2 glazen water met Turkse peper
- 400ml kokend water
Bereiding
- zet een hapjespan op de warmtebron ( gasfornuis / inductie / kookplaat ) en doe er 5 eetlepels zonnebloemolie erin
- Voeg de gesnipperde uien eraan toe en fruit de uien tot het een goudbruin kleurt
- Voeg er twee eetlepels peperpuree aan toe en bak dit al roerend ongeveer twee minuten
- Voeg nu de zout, zwarte peper en cayenne peper aan toe en roer dit ongeveer 30 seconden
- Voeg de rijst eraan toe en bak dit ongeveer 10 minuten al roerend in de pan
- Voeg de peterselie en munt eraan toe en bak dit al roerend ongeveer één minuut
- Voeg de sap van één geperste citroen erbij en bak dit al roerend 1 minuut mee
- Haal de hapjespan van de warmtebron
- Pak een wijnblad en zet het plat neer op de aanrecht/snijplank met de punt naar voren.
- Met één eetlepel pak je de rijst en doe dat op de wijnblad aan de onderkant.
- Rol vanaf de achterkant de wijnbladeren met rijst ertussen een stukje
- Vouw de zijkanten naar binnen en rol halverwege en vouw de zijkanten naar binnen tot je het helemaal opgerold hebt.
- herhaal stap 9 tot 12.
- Doe de gevulde wijnbladeren in een grote pan
- Voeg er schijven citroen aan toe
- Kook 400 ml water en voeg er 1,5 eetlepel peperpuree aan toe en roer dit tot een sausje
- Giet de saus in de pan met de wijnbladeren
- Zet een paar borden bovenop de wijnbladeren, geen deksel gebruiken, dit is om de wijnbladeren op de plaatst te houden
- Zet de pan op een warmtebron en laat het op de laagste stand warm houden zodat de saus kan intrekken.
- Haal na 50 minuten de pan van de warmtebron af en laat het afkoelen
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook.

Korte samenvatting

Recept naam
Yaprak sarmasi - Gevulde wijnbladeren
Geschreven door
Turkse Recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling





One thought on Yaprak sarmasi – Gevulde wijnbladeren
Pingback: Gevulde wijnbladeren - Turkse Forum