Yaprak sarmasi – Gevulde wijnbladeren

Yaprak sarmasi – Gevulde wijnbladeren
Labels: , ,

4 Personen

40 minuten

50 minuten

Ingrediënten:

  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • ongeveer 30 wijnbladeren
  • 2 middelgrote uien gesnipperd
  • 3.5 eetlepels peperpuree
  • 1 dessertlepel cayenne peper
  • 1 dessertlepel zwarte peper
  • 1,5 dessertlepel zout
  • 500 gram rijst
  • 1 dessertlepel gedroogde munt
  • 50 gram verse peterselie
  • 1 geperste citroen
  • 1 citroen in schijfjes
  • 2 glazen water met Turkse peper
  • 400ml kokend water


Bereiding

  1. zet een hapjespan op de warmtebron ( gasfornuis / inductie / kookplaat ) en doe er 5 eetlepels zonnebloemolie erin
  2. Voeg de gesnipperde uien eraan toe en fruit de uien tot het een goudbruin kleurt
  3. Voeg er twee eetlepels peperpuree aan toe en bak dit al roerend ongeveer twee minuten
  4. Voeg nu de zout, zwarte peper en cayenne peper aan toe en roer dit ongeveer 30 seconden 
  5. Voeg de rijst eraan toe en bak dit ongeveer 10 minuten al roerend in de pan
  6. Voeg de peterselie en munt eraan toe en bak dit al roerend ongeveer één minuut
  7. Voeg de sap van één geperste citroen erbij en bak dit al roerend 1 minuut mee
  8. Haal de hapjespan van de warmtebron
  9. Pak een wijnblad en zet het plat neer op de aanrecht/snijplank met de punt naar voren.
  10. Met één eetlepel pak je de rijst en doe dat op de wijnblad aan de onderkant.
  11. Rol vanaf de achterkant de wijnbladeren met rijst ertussen een stukje
  12. Vouw de zijkanten naar binnen en rol halverwege en vouw de zijkanten naar binnen tot je het helemaal opgerold hebt.
  13. herhaal stap 9 tot 12.
  14. Doe de gevulde wijnbladeren in een grote pan
  15. Voeg er schijven citroen aan toe
  16. Kook 400 ml water en voeg er 1,5 eetlepel peperpuree aan toe en roer dit tot een sausje
  17. Giet de saus in de pan met de wijnbladeren
  18. Zet een paar borden bovenop de wijnbladeren, geen deksel gebruiken, dit is om de wijnbladeren op de plaatst te houden
  19. Zet de pan op een warmtebron en laat het op de laagste stand warm houden zodat de saus kan intrekken.
  20. Haal na 50 minuten de pan van de warmtebron af en laat het afkoelen

 

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook.

 

 

Yaprak sarmasi - Gevulde wijnbladeren
Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Yaprak sarmasi - Gevulde wijnbladeren
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totaal Tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.