Lavas – Turks brood

Comments: 1
labels: Lavas, Turks brood, turkse recept![]() | ![]() | ![]() |
6 Personen | 45 minuten | 45 minuten |
Pide is een Turkse broodsoort wat bekend is Nederland en Lavas begint steeds meer bekender te worden in Nederland.
Lavas is een dun brood wat bol staat als het uit de oven komt, het is een simpel te bereiden broodsoort wat vaak geserveerd wordt in restaurants
Ingrediënten:
- 500 gram bloem
- 25 gram (halve eetlepel) margarine
- 20 gram (half blokje) gist
- 2 theelepels zout
- 100 ml warm water (halve glas)
- 100 ml beker melk (halve glas)
- 1 theelepel suiker
Bereiding:
- Doe de bloem margarine gist zout water melk en suiker in een kom.
- Meng alle ingrediënten vervolgens kneed je ze.
- Bedek het deeg (met een zak of doekje) en laat het rijzen voor 30 minuten.
- Neem bolletjes van het deeg en rol deze uit.
- Leg het uitgerolde deeg in een pizza pan.
- Laat het brood bakken totdat er kleine stukjes een beetje bruin beginnen te kleuren.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.
Korte samenvatting

Recept naam
Lavas - Turks brood
Geschreven door
Turkse recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling





One thought on Lavas – Turks brood
Hoe lang mag deze brood bewaren
Want ik zoek brood die je langer kunnen bewaren maanden weet niet welke