8 Personen | 15 minuten | 50 minuten |
Ingrediënten:
- 3 eieren
- 3 kopjes yoghurt 600 gram ( i.v.m. afwegen geen milliliter )
- 160ml water
- 700 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder ( 16 gram )
Voor de vulling:
- 2 bosuien
- 1 bosje peterselie
- 75 gram worst ( sucuk )
- 50 gram geraspte kaas of cheddar
- Vloeibare olie, zoals olijf, zonnebloem, argan enz.
Bereiding:
- Doe de eieren, yoghurt, water en bakpoeder in een kom en roer/klop dit goed door
- Voeg er langzaam bloem aan toe zodat het een cakebeslag wordt.
- Snijd de bosui, peterselie, worst en indien nodig de kaas in stukjes, en meng dit
- Voeg alles toe aan het deeg, meng en zet opzij.
- Laten we de pan goed verwarmen, op middelmatige tempratuur
- Smeer de pan in met olie
- Doe er 3/4 pollepels met beslag in, let op heb je een kleinere pan, doe er dan minder in
- Doe er een beetje olie op de crepe, en draai het om in de pan als de onderkant gebakken is
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook.
Iets anders proberen, bekijk de volgende heerlijke soep recepten
Kippensoep, Brandnetelsoep, linzensoep, bruidssoep, champignonsoep, yoghurtsoep, kikkererwtensoep
Turkse Recepten is voor iedereen die op zoek is naar een recept uit de Turkse keuken.