Site pictogram Turkse Recepten

Portakallı Tavuk – Sinaasappel kip

Portakallı Tavuk - Sinaasappel kip
Portakallı Tavuk - Sinaasappel kip
Afdrukken

Portakallı Tavuk – Sinaasappel kip

Portakallı Tavuk is een Turks gerecht dat letterlijk "Kip met Sinaasappel" betekent. Het combineert de hartige smaak van kip met de zoete en zure smaak van sinaasappel, wat resulteert in een heerlijke en aromatische maaltijd. Het gerecht is eenvoudig te bereiden en biedt een frisse variatie op traditionele kipgerechten.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Turkse
Trefwoord Kip met sinaasappel, Portakalli tavuk
Voorbereidingstijd 25 minuten
Kooktijd 35 minuten
Totale tijdsduur 1 uur
Aantal Personen 2 Personen
calorieën 2592kcal
Auteur Turkse Recepten

ingrediënten

  • 350 ml sinaasappelsap
  • 1 eetlepel suiker
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels mais
  • 1.5 eetlepel azijn
  • 1.5 eetlepel sojasaus
  • 1.5 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gember
  • 0.5 theelepel zout
  • 0.5 theelepel paprikapoeder
  • 150 ml water
  • 500 ml zonnebloemolie (om te frituren)

Voor de kip hebben we nodig

  • 6 stuks kipdijfilet
  • 2 stuks eieren
  • 150 gram meel
  • 150 gram zetmeel
  • 1 theelepel zout
  • 0.5 theelepel zwarte peper

Voor de topping hebben we nodig

  • 1.5 theelepel sesam
  • 2 steeltjes bosui
  • 1 eetlepel amandelen

Bereiding

  • Kook de sinaasappelsap, suiker, knoflook, zetmeel, azijn, sojasaus, chilivlokken, verse gember, zout en water in een pan, kook op middelhoog vuur tot het dik en glanzend is, zet daarna het vuur/warmtebron uit.
  • Snijd de kipfilet in grote blokken.
  • Klop of kluts de eieren in een kom
  • Zet een kom meel meel klaar 
  • Meng in een andere kom bloem, zetmeel, zout en peper.
  • Zet een pan op het vuur/warmtebron en laat de olie warm heet worden.
  • Haal de kipfilet door de bloem, daarna door de zetmeelmengsel
  • Doe de kipfilet in de pan met olie, en laat ze frituren tot het een goudkleurige kleur heeft.
  • Haal de kip uit de olie en laat het uitdruppelen.
  • Voeg de kip toe aan de sinaasappelsap mengsel
  • Meng het goed door
  • Bestrooi het met Sesamzaad, bosui en amandelen

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook.

Iets anders proberen, bekijk de volgende heerlijke soep recepten

Kippensoep, Brandnetelsoep, linzensoep, bruidssoep, champignonsoep, yoghurtsoep, kikkererwtensoep

Turkse Recepten is voor iedereen die op zoek is naar een recept uit de Turkse keuken.

Mobiele versie afsluiten