Karni yarik – Gestoofde aubergine

Karni yarik – Gestoofde aubergine
Labels: , ,

Karni yarik - Gestoofde aubergine

Karni yarik – Gestoofde aubergine

Turkse Recepten
Karnıyarık is een traditionele Turkse gerecht Het bestaat uit aubergines die worden gevuld met een mengsel van gehakt, uien, tomaten, en kruiden.
Voorbereidingstijd 25 minuten
Kooktijd 1 uur
Totale tijdsduur 1 uur 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Turkse
Aantal Personen 4 Personen
calorieën 1122 kcal

ingrediënten
  

  • 50 ml Zonnebloemolie
  • 5 theelepels Zout
  • 1 eetlepel Zwarte peper
  • 1 eetlepel Tomatenpuree (Salca)
  • 1 bosje Peterselie
  • 6 stuks Aubergine
  • 300 gram Rundergehakt
  • 1 stuk Ui
  • 6 stuks Groene pepers
  • 2 stuks Tomaten
  • 100 ml Gekookt water

Bereiding
 

  • Schil de aubergine in de lengte rond, dus van één kant beginnen en andere kant eindigen sla een stukje over zodat de er een schil aan zit en snijd daarna weer rond en laat weer een schil rondom en snijd vervolgens de volgende stuk, zoals de kleuren van een zebra(pad)
  • Neen een bakje met water en schep daar 1 theelepel met zout voor 1 aubergine, heb je 6 aubergines dan doe je 6 schepjes zout erin, dit is om te zorgen dat de bittere vocht uit de aubergine wordt getrokken.
  • Na een half uurtje weken in zout water de aubergines eruit halen en deppen met een doek of even laten uitlekken.
  • Neem een hapjespan en doe de aubergines erin
  • Schep met een eetlepel zonnebloemolie over de aubergines heen.
  • Doe de deksel op de pan en laat de aubergines op middelhoog vuur bakken, en draai ze af en toe om, de aubergines zijn klaar als de binnenkant zacht is en de buitenkant wat knapperig is.
  • Laat de oven voorverwarmen op 220 graden
  • Na het bakken de aubergines in een ovenschaal doen.
  • Snijd de aubergines zodanig in de lengte dat het gevuld kan worden, dus niet doorsnijden maar een opening maken in de lengte om de vulling erin te doen.
  • Snijd de uien in snippers en één tomaat in kleine stukje.
  • Zet een koekenpan op het vuur met een klein laagje olie en voeg de gesnipperde uien aan toe.
  • Laat de uien fruiten in de pan en voeg er gehakt aan toe en laat dit samen bakken.
  • Voeg de gesneden tomaten aan toe en bak dit mee
  • Snijd de peterselie in kleine stukken en voeg dit eraan toe
  • Doe er 1 eetlepel zout en 1 eetlepel peper aan toe en roer het geheel goed
  • Haal het pan van het vuur en schep met een eetlepel het gehaktmengsel in de aubergines.
  • Neem een waterglas en doe er één schepje met salca erin, voeg vervolgens kokend water erin en roer dit goed door tot het opgelost is en schenk het vervolgens in de ovenschaal
  • Snijd tomaten in ringetjes
  • Leg de groene peper op de aubergine, dus één peper voor één aubergine en de ringen van tomaten mogen er ook bij.
  • Doe de ovenschaal in de oven op 200 graden 20 minuten lang.
  • Je karni yarik, Gestoofde aubergine zijn klaar om geserveerd te worden, eet smakelijk-Afiyet Olsun

Notities

Karnıyarık is een smakelijk en troostend gerecht dat de rijke smaken van Turkse keuken weerspiegelt. Het combineert zachte aubergines met een hartige vulling, waardoor het een bevredigende maaltijd is voor elke gelegenheid.
Trefwoord Gestoofde aubergines, Karni Yarik

 

 

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je dit ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook en like onze pagina.

 

Karni yarik - Gestoofde aubergine

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.