Nohut Yemegi – Kikkererwtenstoofpot

Nohut Yemegi – Kikkererwtenstoofpot
Comments: 3
labels: , ,

Nohut Yemegi - Kikkererwtensoep

Nohut Yemegi – Kikkererwtenstoofpot

Turkse Recepten
Nohut Yemegi, ook wel simpelweg "Nohut" genoemd, is een traditioneel Turks gerecht gemaakt met kikkererwten (nohut in het Turks). Het is een hartige en troostrijke stoofpot die vaak in Turkse huishoudens wordt bereid. Het gerecht staat bekend om zijn rijke smaken en voedzame ingrediënten, en is een hoofdbestanddeel in de Turkse keuken
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijdsduur 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Turkse
Aantal Personen 4 Personen
calorieën 1342 kcal

ingrediënten
  

  • 50 gram Boter
  • 500 gram Rundvlees (blokjes of reepjes)
  • 2 stuks Groene pepers
  • 1 stuk Rode paprika
  • 1 stuk Tomaat
  • 5 teentjes Knoflook
  • 1 blokje Runderbouillon
  • 1 eetlepel Tomatenpuree
  • 2 theelepels Zwarte peper
  • 2 theelepels Rode peper
  • 1 stuk Ui
  • 2 theelepels Zout
  • 400 gram Kikkererwten (gegaard)
  • 3 eetlepels Zonnebloemolie
  • 400 ml Water (gekookt)

Bereiding
 

  • Zet een diepe pan op het vuur, vul het met blokjes/reepjes vlees en voeg er 1.5 liter water aan toe
  • Laat het ongeveer 30 minuten koken
  • Snijd de pepers paprika tomaat uit en knoflook in kleine stukjes.
  • Giet de overtollige water uit de pan met vlees, en smelt hier de roomboter en zonnebloemolie in.
  • Voeg de gesneden ui en knoflook toe aan de pan. Roer net zo lang tot deze zacht zijn.
  • Voeg de gesneden pepers en paprika toe aan de pan roer goed door tot deze ook zacht zijn geworden.
  • Daarna voeg je de gesneden tomaten toe roer weer goed door tot de tomaten ook zacht zijn geworden.
  • Voeg de kikkererwten toe (deze dien je vooraf gekookt te hebben).
  • Giet het gekookte water in de pan en er bouillon bij.
  • Roer goed door totdat het geheel begint te koken.
  • Daarna zet je voor 30 minuten het vuur op een lage stand.
  • Strooi vlak voor het serveren het zout rode peper en zwarte peper in de pan. Roer nog even goed door.

Notities

Nohut Yemegi is een veelzijdig gerecht dat kan worden aangepast aan persoonlijke voorkeuren, zoals het vegetarisch maken door het vlees weg te laten of extra groenten toe te voegen voor extra smaak en voeding. Het wordt door heel Turkije genoten en is een geweldige vertegenwoordiging van de rijke culinaire traditie van het land.
Trefwoord Kikkererwten, Nohut, Stoofpot

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.

Nohut Yemegi - Kikkererwtensoep - voedingswaarde

3 thoughts on Nohut Yemegi – Kikkererwtenstoofpot

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.