Peynirli bohca – Gevuld Kaasbroodje

![]() | ![]() | ![]() |
6 Personen | 15 minuten | 25 minuten |
Ingrediënten:
- 200 gram Turkse witte kaas (40% vet)
- 1 bosje peterselie
- 1000 gram patisserie patentbloem
- 1 blokje verse gist 40 gram
- 1 eetlepel zout
- 2 eieren
- 150 gram roomboter
- 1 zakje bakpoeder
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 500 ml melk
- 250 ml water
Bereiding:
- Vul een pan met de melk en plaats de pan op het vuur.
- Wanneer de inhoud lauw is geworden (dit duurt ongeveer 1 minuut) haal je de pan van het vuur.
- Voeg de meel, gist, zout, water en melk toe aan een kom, en kneed dit tot een deeg.
- Laat het deeg nu 15 minuten rijzen.
- Voeg in een aparte kom de kaas (eerste prakken), peterselie en alleen het eiwit van de eieren toe.
- Bewaar het eigeel in een apart kommetje voor later.
- Maak uit het deeg 12 bolletjes.
- Rol ieder bolletje uit totdat dit 20 cm is.
- Smeer nu wat boter op een uitgerolde lap deeg.
- Plaats nu zes van deze uitgerolde lapjes op elkaar (op de laatste, dus zesde, hoeft geen boter op gesmeerd te worden).
- Rol nu met een deegroller de stapel van deegvellen uit tot één grote vel.
- Verspreid nu de kaasvulling over het deeg.
- Rol nu het deeg van de ene zijde naar de andere zijde.
- Snijd nu deze rol in stukjes.
- Knijp de open uiteinden van de deegballetjes dicht, en leg deze op een bakplaat.
- Voeg nu de zonnebloemolie toe aan het eigeel, en smeer dit mengsel met een kwast op de bolletjes.
- Laat deze bolletjes nu nog eens 15 minuten rusten (zodat ze kunnen rijzen) en doe de bakplaat dan in een voorverwarmde oven op 220 graden voor 15 minuten.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten.
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.

Korte samenvatting

Recept naam
Peynirli bohca - Gevuld Kaasbroodje
Geschreven door
Turkse recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling




