Peynirli bohca – Gevuld Kaasbroodje

Peynirli bohca – Gevuld Kaasbroodje
Labels: , ,

6 Personen15 minuten25 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram Turkse witte kaas (40% vet)
  • 1 bosje peterselie
  • 1000 gram patisserie patentbloem
  • 1 blokje verse gist 40 gram
  • 1 eetlepel zout
  • 2 eieren
  • 150 gram roomboter
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 500 ml melk
  • 250 ml water

Bereiding:

  1. Vul een pan met de melk en plaats de pan op het vuur.
  2. Wanneer de inhoud lauw is geworden (dit duurt ongeveer 1 minuut) haal je de pan van het vuur.
  3. Voeg de meel, gist, zout, water en melk toe aan een kom, en kneed dit tot een deeg.
  4. Laat het deeg nu 15 minuten rijzen.
  5. Voeg in een aparte kom de kaas (eerste prakken), peterselie en alleen het eiwit van de eieren toe.
  6. Bewaar het eigeel in een apart kommetje voor later.
  7. Maak uit het deeg 12 bolletjes.
  8. Rol ieder bolletje uit totdat dit 20 cm is.
  9. Smeer nu wat boter op een uitgerolde lap deeg.
  10. Plaats nu zes van deze uitgerolde lapjes op elkaar (op de laatste, dus zesde, hoeft geen boter op gesmeerd te worden).
  11. Rol nu met een deegroller de stapel van deegvellen uit tot één grote vel.
  12. Verspreid nu de kaasvulling over het deeg.
  13. Rol nu het deeg van de ene zijde naar de andere zijde.
  14. Snijd nu deze rol in stukjes.
  15. Knijp de open uiteinden van de deegballetjes dicht, en leg deze op een bakplaat.
  16. Voeg nu de zonnebloemolie toe aan het eigeel, en smeer dit mengsel met een kwast op de bolletjes.
  17. Laat deze bolletjes nu nog eens 15 minuten rusten (zodat ze kunnen rijzen) en doe de bakplaat dan in een voorverwarmde oven op 220 graden voor 15 minuten.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten.

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.

Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Peynirli bohca - Gevuld Kaasbroodje
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.