Peynirli bohca – Gevuld Kaasbroodje

Peynirli bohca – Gevuld Kaasbroodje
Labels: , ,

Peynirli bohca - Gevuld Kaasbroodje

Peynirli bohca – Gevuld Kaasbroodje

Turkse Recepten
Peynirli bohça is een heerlijke Turkse lekkernij die bestaat uit met kaas gevulde deegpakketjes. Het woord "peynirli" betekent "met kaas" en "bohça" betekent "pakketje" of "zakje". Dit gerecht kan op verschillende manieren worden bereid, maar het meest gebruikelijke is het gebruik van yufka, een dun deeg dat vergelijkbaar is met filodeeg
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijdsduur 40 minuten
Gang Deeg
Keuken Turkse
Aantal Personen 6 Personen
calorieën 5855 kcal

ingrediënten
  

  • 200 gram Turkse Witte kaas (40%)
  • 1 bosje Peterselie
  • 1000 gram Bloem / Meel
  • 1 blokje Verse gist (+/- 40 gram)
  • 1 eetlepel Zout
  • 2 stuks Eieren
  • 150 gram Roomboter
  • 1 zakje Bakpoeder
  • 2 eetlepels Zonnebloemolie
  • 500 ml Melk
  • 250 ml Water

Bereiding
 

  • Vul een pan met de melk en plaats de pan op het vuur.
  • Wanneer de inhoud lauw is geworden (dit duurt ongeveer 1 minuut) haal je de pan van het vuur.
  • Voeg de meel, gist, zout, water en melk toe aan een kom, en kneed dit tot een deeg.
  • Laat het deeg nu 15 minuten rijzen.
  • Voeg in een aparte kom de kaas (eerste prakken), peterselie en alleen het eiwit van de eieren toe.
  • Bewaar het eigeel in een apart kommetje voor later.
  • Maak uit het deeg 12 bolletjes.
  • Rol ieder bolletje uit totdat dit 20 cm is.
  • Smeer nu wat boter op een uitgerolde lap deeg.
  • Plaats nu zes van deze uitgerolde lapjes op elkaar (op de laatste, dus zesde, hoeft geen boter op gesmeerd te worden).
  • Rol nu met een deegroller de stapel van deegvellen uit tot één grote vel.
  • Verspreid nu de kaasvulling over het deeg.
  • Rol nu het deeg van de ene zijde naar de andere zijde.
  • Snijd nu deze rol in stukjes.
  • Knijp de open uiteinden van de deegballetjes dicht, en leg deze op een bakplaat.
  • Voeg nu de zonnebloemolie toe aan het eigeel, en smeer dit mengsel met een kwast op de bolletjes.
  • Laat deze bolletjes nu nog eens 15 minuten rusten (zodat ze kunnen rijzen) en doe de bakplaat dan in een voorverwarmde oven op 220 graden voor 15 minuten.

Notities

Peynirli bohça is een veelzijdig gerecht dat gemakkelijk kan worden aangepast aan persoonlijke smaakvoorkeuren door verschillende soorten kaas en extra ingrediënten toe te voegen. Het is een heerlijke traktatie die perfect is voor elke gelegenheid.
Trefwoord Bohca, Kaas, Peynirli

Afiyet Olsun – Smakelijk eten.

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.