Kazandibi – Gebakken pudding

Kazandibi – Gebakken pudding
Labels: ,

4 Personen15 minuten30 minuten

Ingrediënten 

  • 1 liter melk
  • 2 eetlepels aardappelzetmeel
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels rijstmeel
  • 50 gram roomboter
  • poedersuiker
  • 200 gram kristalsuiker
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel vanille essence

Bereiding:

  1. Smeer alvast een metalen vorm goed in met de roomboter en strooi flink wat poedersuiker over de bodem.
  2. Neem een kommetje en voeg hier het zetmeel bloem en rijstmeel toe roer deze ingrediënten door elkaar.
  3. Giet 200 ml melk in de kom roer goed door totdat alle droge ingrediënten er in zijn opgelost.
  4. Neem een pan en maak de bodem een beetje nat met water dit doe je zodat de melk die je erin zult gieten niet zal gaan plakken aan de bodem.
  5. Giet 800 ml melk in de pan en voeg vervolgens de suiker de vanille essence en het zout toe.
  6. Zet deze pan op een hoog vuur en roer goed door totdat dit mengsel begint te koken.
  7. Vervolgens zet je het vuur op een lage stand. Roer nog voor ongeveer 5 minuten door.
  8. Neem nu 2 schepjes uit de pan en voeg deze toe aan de kom met de droge ingrediënten en de melk.
  9. Roer dit even paar keer door.
  10. Vervolgens giet je alles uit de kom weer terug in de pan.
  11. Roer alles goed door tot het mengsel begint te koken en harder wordt.
  12. Giet dit mengsel nu in de metalen vorm en plaats deze vervolgens op hoog vuur.
  13. Het is de bedoeling dat het toetje nu een beetje aanbrand aan de onderkant.
  14. Zorg dus dat de gehele bodem van de metalen bodem even lang op het vuur hebben gestaan.
  15. Controleer af en toe de bodem door het toetje een beetje met een spateltje op te tillen aan de zijkanten controleer ook het midden.
  16. Wanneer het toetje klaar (ofwel wanneer de bodem lichtelijk aangebrand is) is haal je de metalen vorm van het vuur en laat je het geheel afkoelen voor een tijd.
  17. Als het toetje eenmaal op kamertemperatuur is dien je het toetje in de koelkast te zetten voor ongeveer 2 – 3 uur zodat het afkoelt.
  18. Nadat het toetje afgekoeld is gebruik je een spatel om het toetje tot één rol te vormen één zijde optillen en dan simpelweg om laten rollen tot de andere zijde)
  19. Snijd het toetje vervolgens doe dit rustig en voorzichtig.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten.

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten  toegevoegd op onze site en op Facebook.

Kazandibi - Gebakken pudding voedingswaarde
Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Kazandibi - Gebakken pudding
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.