Kazandibi – Gebakken pudding

![]() | ![]() | ![]() |
4 Personen | 15 minuten | 30 minuten |
Ingrediënten
- 1 liter melk
- 2 eetlepels aardappelzetmeel
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels rijstmeel
- 50 gram roomboter
- poedersuiker
- 200 gram kristalsuiker
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel vanille essence
Bereiding:
- Smeer alvast een metalen vorm goed in met de roomboter en strooi flink wat poedersuiker over de bodem.
- Neem een kommetje en voeg hier het zetmeel bloem en rijstmeel toe roer deze ingrediënten door elkaar.
- Giet 200 ml melk in de kom roer goed door totdat alle droge ingrediënten er in zijn opgelost.
- Neem een pan en maak de bodem een beetje nat met water dit doe je zodat de melk die je erin zult gieten niet zal gaan plakken aan de bodem.
- Giet 800 ml melk in de pan en voeg vervolgens de suiker de vanille essence en het zout toe.
- Zet deze pan op een hoog vuur en roer goed door totdat dit mengsel begint te koken.
- Vervolgens zet je het vuur op een lage stand. Roer nog voor ongeveer 5 minuten door.
- Neem nu 2 schepjes uit de pan en voeg deze toe aan de kom met de droge ingrediënten en de melk.
- Roer dit even paar keer door.
- Vervolgens giet je alles uit de kom weer terug in de pan.
- Roer alles goed door tot het mengsel begint te koken en harder wordt.
- Giet dit mengsel nu in de metalen vorm en plaats deze vervolgens op hoog vuur.
- Het is de bedoeling dat het toetje nu een beetje aanbrand aan de onderkant.
- Zorg dus dat de gehele bodem van de metalen bodem even lang op het vuur hebben gestaan.
- Controleer af en toe de bodem door het toetje een beetje met een spateltje op te tillen aan de zijkanten controleer ook het midden.
- Wanneer het toetje klaar (ofwel wanneer de bodem lichtelijk aangebrand is) is haal je de metalen vorm van het vuur en laat je het geheel afkoelen voor een tijd.
- Als het toetje eenmaal op kamertemperatuur is dien je het toetje in de koelkast te zetten voor ongeveer 2 – 3 uur zodat het afkoelt.
- Nadat het toetje afgekoeld is gebruik je een spatel om het toetje tot één rol te vormen één zijde optillen en dan simpelweg om laten rollen tot de andere zijde)
- Snijd het toetje vervolgens doe dit rustig en voorzichtig.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten.
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten  toegevoegd op onze site en op Facebook.

Korte samenvatting

Recept naam
Kazandibi - Gebakken pudding
Geschreven door
Turkse recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling




