Kazandibi – Gebakken pudding

Kazandibi – Gebakken pudding
Labels: ,

Kazandibi - Gebakken pudding

Kazandibi – Gebakken pudding

Turkse Recepten
Kazandibi is een traditioneel Turks dessert dat bekend staat om zijn unieke bereiding en heerlijke smaak. De naam "kazandibi" vertaalt zich naar "bodem van de ketel," wat verwijst naar de gekarameliseerde bodemlaag van de pudding
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 30 minuten
Gang Dessert
Keuken Turkse
Aantal Personen 4 Personen
calorieën 1986 kcal

ingrediënten
  

  • 1 liter Melk
  • 2 eetlepels Aardappelzetmeel
  • 2 eetlepels Bloem / Meel
  • 2 eetlepels Rijstmeel / Rijstbloem
  • 50 gram Roomboter
  • 25 gram Poedersuiker
  • 200 gram Kristalsuiker
  • 2 theelepels Zout
  • 1 theelepel Vanille essense

Bereiding
 

  • Smeer alvast een metalen vorm goed in met de roomboter en strooi flink wat poedersuiker over de bodem.
  • Neem een kommetje en voeg hier het zetmeel bloem en rijstmeel toe roer deze ingrediënten door elkaar.
  • Giet 200 ml melk in de kom roer goed door totdat alle droge ingrediënten er in zijn opgelost.
  • Neem een pan en maak de bodem een beetje nat met water dit doe je zodat de melk die je erin zult gieten niet zal gaan plakken aan de bodem.
  • Giet 800 ml melk in de pan en voeg vervolgens de suiker de vanille essence en het zout toe.
  • Zet deze pan op een hoog vuur en roer goed door totdat dit mengsel begint te koken.
  • Vervolgens zet je het vuur op een lage stand. Roer nog voor ongeveer 5 minuten door.
  • Neem nu 2 schepjes uit de pan en voeg deze toe aan de kom met de droge ingrediënten en de melk.
  • Roer dit even paar keer door.
  • Vervolgens giet je alles uit de kom weer terug in de pan.
  • Roer alles goed door tot het mengsel begint te koken en harder wordt.
  • Giet dit mengsel nu in de metalen vorm en plaats deze vervolgens op hoog vuur.
  • Het is de bedoeling dat het toetje nu een beetje aanbrand aan de onderkant.
  • Zorg dus dat de gehele bodem van de metalen bodem even lang op het vuur hebben gestaan.
  • Controleer af en toe de bodem door het toetje een beetje met een spateltje op te tillen aan de zijkanten controleer ook het midden.
  • Wanneer het toetje klaar (ofwel wanneer de bodem lichtelijk aangebrand is) is haal je de metalen vorm van het vuur en laat je het geheel afkoelen voor een tijd.
  • Als het toetje eenmaal op kamertemperatuur is dien je het toetje in de koelkast te zetten voor ongeveer 2 – 3 uur zodat het afkoelt.
  • Nadat het toetje afgekoeld is gebruik je een spatel om het toetje tot één rol te vormen één zijde optillen en dan simpelweg om laten rollen tot de andere zijde)
  • Snijd het toetje vervolgens doe dit rustig en voorzichtig.

Notities

Kazandibi is een geliefd dessert in de Turkse keuken, gewaardeerd om zijn contrasterende texturen en smaken. Het wordt vaak genoten in huizen, cafés en restaurants in heel Turkije.
Trefwoord Gekaramaliseerd, Kazandibi, Pudding

Afiyet Olsun – Smakelijk eten.

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten  toegevoegd op onze site en op Facebook.

Kazandibi - Gebakken pudding voedingswaarde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.