Ispanak Yemegi – Spinazie met Gehakt


Ispanak Yemegi – Spinazie met Gehakt
Ispanak Yemeği is een traditioneel Turks gerecht gemaakt van spinazie, vaak gekookt met uien, tomaten en soms met rijst of bulgur. Het is een voedzame en smaakvolle schotel die meestal als hoofdgerecht wordt geserveerd, vaak vergezeld van yoghurt en brood. Het is een eenvoudige manier om spinazie in de dagelijkse voeding op te nemen en is geliefd vanwege zijn eenvoudige bereidingswijze en heerlijke smaak
ingrediënten
- 500 gram Spinazie
- 2 eetlepels Rijst
- 1 stuk Tomaat
- 3 eetlepels Zonnebloemolie
- 4 teentjes Knoflook
- 2 theelepels Zout
- 1 theelepel Zwarte peper
- 1 eetlepel Tomatenpuree
- 100 gram Gehakt
- 1 stuk ui
- 200 ml Water
Bereiding
- Was de spinazie eerst schoon en ontdoe het van de steeltjes. Snijd daarna de spinazie in stukken.
- Snijd eveneens het ui de knoflook en tomaat in kleine blokjes.
- Zet een pan met zonnebloemolie op het vuur. Voeg de stukjes ui en knoflook toe en roer goed door.
- Wanneer de uien hun kleur beginnen te verliezen voeg het gehakt toe.
- Roer net zo lang door totdat het gehakt gaar is (als het gehakt helemaal van kleur veranderd is).
- Voeg de stukjes tomaat en tomatenpuree toe en roer net zo lang door totdat de puree volledig verdeeld is en de stukjes tomaat erg zacht zijn geworden.
- Zet de deksel op de pan hierdoor zal de spinazie slapper worden. Dit zal ongeveer 2 minuten duren.
- Haal de deksel van de pan. Als de spinazie slap genoeg is voeg je de rijst toe. Roer goed door.
- Leg de deksel terug op de pan en zet het vuur op een lage stand. Laat de pan zo staan voor 15 minuten.
- Na de 15 minuten kun je het gerecht serveren.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.
