Icli köfte – Gevuld gehaktbal van bulgur en vlees

Icli köfte – Gevuld gehaktbal van bulgur en vlees
Labels: , , ,

Icli köfte - Gevuld broodje

Icli köfte – Gevuld gehaktbal van bulgur en vlees

Turkse Recepten
İçli köfte, ook bekend als Kibbeh of Köfte, is een populair gerecht in de Turkse, Midden-Oosterse en Mediterrane keukens. Het is een soort gevulde gehaktbal die bestaat uit een buitenlaag van bulgur en vlees, gevuld met een mengsel van gehakt, ui, kruiden en soms noten
Voorbereidingstijd 1 uur 5 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijdsduur 1 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Turkse
Aantal Personen 4 Personen
calorieën 1608 kcal

ingrediënten
  

  • 100 gram Bulgur
  • 3 stuks Aardappelen
  • 4 theelepels Rode peper
  • 4 theelepels Zwarte peper
  • 4 theelepels Zout
  • 100 ml Water
  • 50 gram Meel
  • 50 gram Gebroken walnoten
  • 150 gram Gehakt
  • 0.5 bosje Peterselie
  • 500 ml Zonnebloemolie

Bereiding
 

  • Laat de aardappelen alvast koken in een pan.
  • Voeg ondertussen de bulgur en de halve beker water in een kom.
  • Kneed het geheel gedurende 5 minuten.
  • Voeg daarna de rode en zwarte peper toe, eveneens het zout.
  • Haal de aardappelen uit de pan, schil ze en voeg ze in brokjes toe aan de kom.
  • Kneed het geheel wederom gedurende 5 minuten.
  • Kneed het geheel wederom enkele minuten, in ieder geval tot de boel niet meer aan je handen plakt, mocht dat wel gebeuren doen, voeg dan nog wat meel toe.
  • Doe het gehakt in een steelpan, laat het gehakt gedurende 5 minuten koken in een steelpan, in ieder geval tot de vocht uit het gehakt is gekookt.
  • Voeg daarna de walnoten, gesneden peterselie, 2 eetlepels rode peper,2 eetlepels groene peper en 2 eetlepels zout toe aan de steelpan.
  • Roer het geheel en zet het vuur op een lage stand.
  • Neem een stuk van het deeg in de hand en vorm deze met je vingers tot een koker vorm.
  • Doe dit voorzichtig want het deeg brokkelt gauw uit elkaar.
  • Vul het vervolgens met gehakt, sluit de kop vervolgens met wat deeg
  • Sluit ook dit vormpje met deeg, maak deze vormpjes tot het deeg en gehakt op is.
  • Zet ondertussen een pan met zonnebloemolie op het vuur, wacht tot de zonnebloemolie heet is.
  • Leg de köfte hierin en laat de köftes ongeveer 5 tot 10 minuten bakken, in ieder geval tot ze goudbruin gekleurd zijn, let wel op dat de je köftes minstens één keer omkeert in de pan.

Notities

İçli köfte is een veelzijdig gerecht dat vaak wordt geserveerd als voorgerecht, hoofdgerecht of snack. Het is geliefd om zijn rijke smaken en de combinatie van texturen.
Trefwoord Bulgur, Icli, Köfte, vlees

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook.

Icli köfte - Gevuld broodje voedingswaarde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.