Etli kuru fasulye yemegi – Bonensoep met vlees

Etli kuru fasulye yemegi – Bonensoep met vlees
Labels: , , , ,

Etli kuru fasulye yemegi - Bonensoep met vlees

Etli kuru fasulye yemegi – Bonensoep met vlees

Turkse Recepten
Etli Kuru Fasulye Yemeği is een traditioneel Turks gerecht dat bestaat uit witte bonen (kuru fasulye) gekookt met vlees (etli), meestal rundvlees of lamsvlees, in een rijke en smaakvolle tomatensaus. Het is een hartige en voedzame maaltijd die vaak wordt geserveerd met rijst (pilav) en brood. Dit gerecht is populair in de Turkse keuken en wordt vaak gegeten als comfort food
Voorbereidingstijd 1 uur
Kooktijd 3 uur 30 minuten
Totale tijdsduur 4 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Turkse
Aantal Personen 4 Personen
calorieën 4691 kcal

ingrediënten
  

  • 500 gram droge witte bonen
  • 2 stuks uien
  • 1 stuk groene of rode peper
  • 1,5 eetlepel tomatenpuree
  • 1,5 eetlepel peperpuree
  • 2 eetlepels olie
  • 1,5 kilo lamsbout
  • 1,5 liter vleesbouillon
  • 2,5 liter warm water
  • 2 theelepels zout

Bereiding
 

  • Laat de witte bonen een hele nacht weken in ruim water.
  • Doe de witte bonen in zeef en laat het uitlekken.
  • Doe de witte bonen samen met de vlees in de pan en voeg er 1,5 liter warm water aan toe en laat dit koken voor ongeveer 30 minuten.
  • Tijdens het koken komt er laag schuim / vet drijven, schep dat weg, dat is vet afkomstig van het vlees.
  • Doe de deksel op de pan laat het nu 35 minuten lang doorkoken.
  • Snipper 2 uien, en snijd de peper in reepjes, haal de zaadjes eruit als je minder pittig wilt maken.
  • Doe in een ruime pan 2 eetlepels olie erin en bak hierin de uien.
  • Voeg bij de uien 1,5 eetlepel tomatenpuree en 1,5 eetlepel peperpuree aan doe en roer dit goed door en voeg vervolgende de pepers eraan toe en voeg er 1 liter warm water aan toe en kook dit 10 minuten.
  • Na het koken voeg de je saus toe bij de witte bonen.
  • Voeg er 2 theelepels zout eraan toe en laat dit 45 minuten lang koken

Notities

Etli Kuru Fasulye Yemeği is een rijk en hartig gerecht dat perfect is voor koude dagen en een geweldig voorbeeld van de Turkse comfort food cultuur. De combinatie van zachte witte bonen en mals vlees in een smaakvolle tomatensaus maakt het een favoriet in veel Turkse huishoudens.
Trefwoord Bonensoep met vlees, Etli kuru fasulye yemegi

Afiyet Olsun – Smakelijk eten.

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten  toegevoegd op onze site en op Facebook

Etli kuru fasulye yemegi - Bonensoep met vlees voedingswaarde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.