Nohut Yemegi – Kikkererwtenstoofpot
Comments: 3
labels: Kikkererwtensoep, Nohut Yemegi, turkse receptNohut Yemegi – Kikkererwtenstoofpot
Nohut Yemegi, ook wel simpelweg "Nohut" genoemd, is een traditioneel Turks gerecht gemaakt met kikkererwten (nohut in het Turks). Het is een hartige en troostrijke stoofpot die vaak in Turkse huishoudens wordt bereid. Het gerecht staat bekend om zijn rijke smaken en voedzame ingrediënten, en is een hoofdbestanddeel in de Turkse keuken
ingrediënten
- 50 gram Boter
- 500 gram Rundvlees (blokjes of reepjes)
- 2 stuks Groene pepers
- 1 stuk Rode paprika
- 1 stuk Tomaat
- 5 teentjes Knoflook
- 1 blokje Runderbouillon
- 1 eetlepel Tomatenpuree
- 2 theelepels Zwarte peper
- 2 theelepels Rode peper
- 1 stuk Ui
- 2 theelepels Zout
- 400 gram Kikkererwten (gegaard)
- 3 eetlepels Zonnebloemolie
- 400 ml Water (gekookt)
Bereiding
- Zet een diepe pan op het vuur, vul het met blokjes/reepjes vlees en voeg er 1.5 liter water aan toe
- Laat het ongeveer 30 minuten koken
- Snijd de pepers paprika tomaat uit en knoflook in kleine stukjes.
- Giet de overtollige water uit de pan met vlees, en smelt hier de roomboter en zonnebloemolie in.
- Voeg de gesneden ui en knoflook toe aan de pan. Roer net zo lang tot deze zacht zijn.
- Voeg de gesneden pepers en paprika toe aan de pan roer goed door tot deze ook zacht zijn geworden.
- Daarna voeg je de gesneden tomaten toe roer weer goed door tot de tomaten ook zacht zijn geworden.
- Voeg de kikkererwten toe (deze dien je vooraf gekookt te hebben).
- Giet het gekookte water in de pan en er bouillon bij.
- Roer goed door totdat het geheel begint te koken.
- Daarna zet je voor 30 minuten het vuur op een lage stand.
- Strooi vlak voor het serveren het zout rode peper en zwarte peper in de pan. Roer nog even goed door.
Notities
Nohut Yemegi is een veelzijdig gerecht dat kan worden aangepast aan persoonlijke voorkeuren, zoals het vegetarisch maken door het vlees weg te laten of extra groenten toe te voegen voor extra smaak en voeding. Het wordt door heel Turkije genoten en is een geweldige vertegenwoordiging van de rijke culinaire traditie van het land.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.
3 thoughts on Nohut Yemegi – Kikkererwtenstoofpot
Pingback: Turkse Recepten
Waarom is het recept zonder vlees en de foto met ?
Dat is inderdaad niet goed, we hebben een stap overgeslagen. Wij gaan het gelijk aanpassen.
Bedankt voor je alertheid