Patlicanli saray yumurtasi – Aubergine met ei

Patlicanli saray yumurtasi – Aubergine met ei
Labels: , ,

Patlicanli saray yumurtasi - Aubergine met ei

Patlicanli saray yumurtasi – Aubergine met ei

Turkse Recepten
Patlıcanlı Saray Yumurtası, letterlijk vertaald als "Koninklijk Ei met Aubergine," is een Turks gerecht dat aubergine en eieren combineert tot een smakelijk en voedzaam gerecht. Het is geïnspireerd op de Ottomaanse keuken, waar rijke en verfijnde smaken centraal staan. Dit gerecht kan dienen als een stevig ontbijt, brunch of lichte maaltijd.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijdsduur 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Turkse
Aantal Personen 4 Personen
calorieën 650 kcal

ingrediënten
  

  • 2 stuks Aubergine
  • 4 stuks Eieren
  • 3 stuks Tomaten
  • 2 stuks Uien
  • 6 stuks Groene pepers
  • 1 eetlepel Boter of margarine
  • 1 theelepel Zwarte peper
  • 1 theelepel Rode peper
  • 2 theelepels Zout

Bereiding
 

  • Leg de aubergines in een voorverwarmde oven van 250 graden voor ongeveer een half uur. De binnenkant moet zacht worden.
  • Haal de aubergines uit de oven, haal de schil van de aubergines af.
  • Snijd de aubergines in stukjes.
  • Snijd de uien in schijfjes.
  • Laat de margarine en roomboter in een kleine pan smelten, voeg de uien toe.
  • Laat de uien gaar worden.
  • Snijd de groene pepers ook in schijfjes, voeg dit ook toe aan de pan en laat dit ook gaar worden.
  • Snijd de tomaten in blokjes (niet te klein). Voeg deze ook toe aan de pan en laat dit zacht worden voor 5 minuten
  • Voeg de zwarte peper, rode peper en het zout toe. Roer alles goed door.
  • Neem een schaal voor je die diep genoeg is.
  • Leg de stukjes aubergine in de schaal.
  • Voeg de groentemix die je net hebt voorbereid ook toe aan de schaal. Roer alles goed door.
  • Voeg de eieren toe aan de schaal. Laat het eigeel een beetje verspreiden door er met een vork doorheen te gaan.
  • Leg de schaal in een voorverwarmde oven van 220 graden voor 5 minuten totdat de eieren bovenop zijn gebakken.

Notities

Patlıcanlı Saray Yumurtası is een heerlijk en veelzijdig gerecht dat de rijke smaken van de Turkse keuken weerspiegelt en een perfecte balans biedt tussen de romige eieren en de hartige aubergine-tomatensaus.
Trefwoord Aubergine, Ei, Patlican, Yumurta

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Patlicanli saray yumurtasi - Aubergine met ei voedingswaarde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.