Tursu – Ingemaakte groente
Tags: Ingemaakte groente, turkse recept, TursuTursu – Ingemaakte groente
Turşu is een traditioneel Turks gerecht dat bestaat uit gepekelde groenten. Het is een populaire bijgerecht in Turkije en wordt vaak geserveerd naast hoofdgerechten, vooral bij vlees- en rijstgerechten. Turşu wordt gemaakt door verschillende soorten groenten te fermenteren in een mengsel van zout, water, azijn en soms kruiden en specerijen
ingrediënten
- 4 stuks augurken
- 4 stuks tomaten
- 2 stuks puntpaprika
- 2 stuks groene paprika
- 10 stuks wortel
- 10 stuks groene peper
- 4 teentjes knoflook
- 1 stuk bloemkool
- 1 stuk witte kool
- 300 ml azijn
Bereiding
- Was allereerst alle groenten.
- Doe de groenten in een kom, doe het zout en azijn erin en meng het geheel.
- Stop de groenten vervolgens in een grote pot. Giet de vloeistof uit de kom (zout/azijn) vervolgens over de groenten in de pot.
- Leg de pot een dag opzij.
- Giet de volgende dag water in de pot, totdat de pot tot aan de rand is gevuld.
- Bewaar de pot (het liefst dicht, met deksel) op kamper temperatuur gedurende 2 dagen.
- Na 2 dagen dient de pot op een koude plek (zoals in de schuur, of als er voldoende plek is, in de koelkast) bewaard te worden.
- Na een week kan de tursu als bijgerecht geserveerd worden. Bewaar de tursu wel altijd op een koude plek wanneer het niet genuttigd wordt! (je krijgt immers niet alles in één keer op).
Notities
Turşu is een heerlijk en veelzijdig bijgerecht dat een knapperige, zure en pittige smaak toevoegt aan elke maaltijd. Het is eenvoudig te maken en kan worden aangepast aan persoonlijke smaakvoorkeuren door te variëren met groenten en kruiden.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook