Yumurtali ekmek – Gevulde kaas-ei brood

![]() | ![]() | ![]() |
6 Personen | 35 minuten | 60 minuten |
Ingrediënten:
- 1 waterglas lauwe melk (200 ml)
- 4 eetlepels tafelmargarine (100 gram)
- 1 kilogram patent bloem
- 1 blokje verse bakkersgist (42 gram)
- 1.5 (anderhalf) waterglas lauw water (300 ml)
- 2 eetlepel zout
- 1 theelepel suiker
- 4 eieren
- 8 theelepels paprika vlokken
Bereiding:
1. Meng 200 ml lauwe melk, 4 eetlepels tafelmargarine, 850 gram bloem, 1 blokje verse bakkersgist, 300 ml. lauw water, 1 eetlepel zout en 1 theelepel suiker in een kom.
2. Kneed alles gedurende 5 minuten.
3. Houd je handen af en toe onder de kraan (maak ze nat) zodat het deeg niet te veel aan je handen komt te plakken tijdens het kneden.
4. Indien tijdens het kneden het deeg te hard blijkt te zijn, voeg dan een beetje meer water toe, indien het deeg te zacht blijkt, voeg dan iets meer meel toe.
5. Als je klaar bent met kneden, bedek je de kom met een plastic zakje bijvoorbeeld, en leg je de kom even aan de kant.
6. Na ongeveer 45 minuten zal het deeg klaar zijn met rijzen.
7. Breek de eieren in een kom, voeg hier het zout aan toe en klop alles tot één geheel.
8. Snijd de paprika in meerdere slierten.
9. Deze slierten zullen we later als dressing op de broodjes gebruiken.
10. Na 45 minuten zal het deeg gerezen zijn, verdeel het deeg in ongeveer 16 kleine bolletjes (ter grootte van een vuist), strooi wat meel op tafel (of aanrecht) om ervoor te zorgen dat de deegballetjes niet plakken.
11. Rol de bolletjes deeg uit ter grootte van een vlakke hand.
12. Plaats wat van de geklopte eieren in het midden van het deeg
13. Vouw twee kanten van het deeg naar elkaar toe, stop er halverwege mee zodat er een soort opening ontstaat.
14. Druk de uiteindes op elkaar (goed aandrukken!) zodat het geheel niet uit elkaar valt
15. Strooi per broodje een half theelepel paprika vlokken over de ei vulling om het meer smaak te geven.
16. Leg nu een paprika sliert op het broodje
17. Leg alle broodjes op een bakplaat, doe deze in een voorverwarmde oven van 220 graden totdat ze goudbruin kleuren (duurt ongeveer 15 minuten).
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
