Yogurtlu kizartma – Groente met yoghurt

Yogurtlu kizartma – Groente met yoghurt
Tags: , ,

Yogurtlu kizartma - Groente met yoghurt

Yogurtlu kizartma – Groente met yoghurt

Turkse Recepten
Yoğurtlu Kızartma is een traditioneel Turks gerecht dat bestaat uit gefrituurde groenten geserveerd met een romige yoghurtsaus. Het is een eenvoudig, maar smaakvol gerecht dat vaak als bijgerecht of mezze wordt geserveerd
Voorbereidingstijd 25 minuten
Kooktijd 35 minuten
Totale tijdsduur 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Turkse
Aantal Personen 4 Personen
calorieën 7042 kcal

ingrediënten
  

  • 3 stuks Aardappelen
  • 2 stuks Aubergines
  • 2 stuks Courgette
  • 5 stuks Groene pepers
  • 2 theelepels Zout
  • 500 ml Zonnebloemolie
  • 250 ml Yoghurt met geraspte knoflook erin
  • 1 stuk Ui
  • 1 eetlepel Roomboter
  • 1 eetlepel Tomatenpuree
  • 200 ml Gekookt water

Bereiding
 

  • Verwarm de roomboter in een pan.
  • Snijd de uien en doe deze in de pan.
  • Meng de uien met de roomboter in de pan voor 5 minuten.
  • Voeg nu de tomatenpuree er aan toe en meng het mengsel een beetje
  • Voeg tot slot het gekookte water toe aan de pan en wacht ongeveer 5 minuten tot het water in de pan begint koken. Haal dan de pan met de saus van het vuur.
  • Snijd de aardappelen, aubergines, courgettes en peper in blokjes.
  • Vul een pan met een halve liter zonnebloemolie.
  • Begin met het bakken van de aardappelen in de pan.
  • Als de aardappelen gebakken zijn, schep deze uit de pan en leg ze in een aparte schaal.
  • Begin nu met het bakken van de peper in dezelfde pan. Als deze klaar zijn, leg deze bij de aardappelen in de schaal.
  • Herhaal dit ook voor courgettes en aubergines. Let er wel op dat de aubergines het laatst gebakken moeten worden en in de schaal gedaan moeten worden gedaan.
  • Als alles gebakken is en in de aparte schaal zit, begin deze goed te mengen.
  • Strooi er twee theelepels zout overheen. Meng opnieuw alles.
  • Giet nu yoghurt (met wat geraspte knoflook) er overheen.
  • Giet tot slot de saus er overheen.

Notities

Yoğurtlu Kızartma is een heerlijk en veelzijdig gerecht dat zowel warm als koud kan worden geserveerd. De combinatie van knapperige groenten met de romige, knoflookachtige yoghurtsaus maakt het een perfect gerecht voor elke maaltijd of als onderdeel van een mezze tafel.
Trefwoord Gegrilde, Groente, Kizartma, Yoghurt

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Yogurtlu kizartma - Groente met yoghurt voedingswaarde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.