Sekerpare – Meelkoekjes met siroop
Tags: Meelkoekjes met siroop, Sekerpare, turkse receptSekerpare – Meelkoekjes met siroop
Şekerpare is een heerlijk en traditioneel Turks dessert dat perfect past bij een kopje thee of koffie. De combinatie van de zachte, zoete koekjes en de rijke suikersiroop maakt het een favoriet bij velen. Het is eenvoudig te maken en een heerlijke traktatie voor elke gelegenheid.
ingrediënten
- 250 gram Margarine
- 1 stuk Ei
- 1200 gram Bloem
- 400 gram Witte basterd suiker
- 2 theelepels Bakpoeder
- 1 mespunt Zout
- 400 gram Kristalsuiker
- 300 ml Water
- 1 eetlepel Citroenrasp
- 50 gram Nootjes naar eigen keuze
Bereiding
- Laat de margarine smelten in een pan. Laat dit afkoelen.
- Neem een kom. Voeg het ei en de basterdsuiker toe en klop dit goed.
- Voeg de margarine ook toe aan de kom.
- Voeg het meel zout en bakpoeder toe aan de kom. Kneed alles tot een geheel.
- Bedek de kom en laat dit 10 minuten rusten.
- Neem een pan en voeg de kristalsuiker en water toe. Laat dit een half uur koken en de suiker zal smelten.
- Na die half uur voeg je nog de citroensap toe. Laat dit nu 15 minuten samen koken.
- Na de 15 minuten laat je de stroop afkoelen.
- Neem kleine stukjes van het deeg. Rol dit tot een balletje ter grote van een walnoot.
- Leg alle balletjes op een bakplaat.
- Druk een nootje in het midden van het balletje. Zorg ervoor dat hij goed vast zit.
- Leg de bakplaat in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ongeveer 40 minuten. De koekjes zijn klaar als ze goud/bruin kleuren.
- Haal de koekjes uit de oven. Giet gelijk de stroop over de koekjes heen. Laat dit 2 uur afkoelen.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook