Sac Tava – Vleespannetje
Gepost in : Vlees gerechten op
Labels: Sac Tava, turkse recept, VleespannetjeSac Tava – Vleespannetje
Sac Tava is een traditioneel Turks gerecht dat bestaat uit dunne plakjes vlees (vaak lams- of rundvlees) en groenten, gebakken op een platte, ronde ijzeren plaat genaamd "sac". Dit gerecht is bekend om zijn eenvoudige maar rijke smaak en wordt vaak geserveerd met vers brood en rijst. De naam "sac" verwijst naar het type kookgerei dat wordt gebruikt, terwijl "tava" pan betekent
ingrediënten
- 600 gram Rund of lamsvlees
- 2 stuks Groene pepers
- 2 stuks Rode pepers
- 2 stuks Paprika
- 2 stuks Tomaten
- 2 eetlepels Tomatenpuree
- 1 eetlepel Peperpuree
- 1 stuk Ui
- 6 teentjes Knoflook
- 2 eetlepels Zonnebloemolie
- 20 gram Bladpeterselie
- 1 theelepel Zout
- 150 gram Baldorijst
Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snijd het vlees in kleine dobbelsteentjes.
- Snipper de pepers en de ui en snijd de tomaat in blokjes.
- Verhit wat olie in een Sac (of eventueel een wok) en fruit hierin de pepers uit tomaat knoflook en klein beetje zout toevoegen.
- Voeg het vlees en twee theelepels salca toe en laat dit 10 minuten bakken.
- Schuif het vlees naar de rand van de pan en schik in het midden van de pan de gekookte rijst.
- Garneren met de peterselie met verse tomaten en paprikareepjes.
Notities
Sac Tava is een eenvoudig maar smakelijk gerecht dat de rijke smaken van Turks koken belichaamt. Het gebruik van verse ingrediënten en de traditionele bereidingswijze zorgen voor een authentieke eetervaring die zowel voedzaam als heerlijk is.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten.
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.