Sac Tava – Vleespannetje

Sac Tava – Vleespannetje
Labels: , ,

4 Personen20 minuten15 minuten

Ingrediënten:

  • 600 gram rund of lamsvlees
  • 2 groene en 2 rode pepers of paprika
  • 2 tomaten
  • salca een Turkse tomatenpuree
  • 1 ui
  • 6 teentjes verse knoflook
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • verse bladpeterselie
  • zout
  • baldorijst

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snijd het vlees in kleine dobbelsteentjes.
  3. Snipper de pepers en de ui en snijd de tomaat in blokjes.
  4. Verhit wat olie in een Sac (of eventueel een wok) en fruit hierin de pepers uit tomaat knoflook en klein beetje zout toevoegen.
  5. Voeg het vlees en twee theelepels salca toe en laat dit 10 minuten bakken.
  6. Schuif het vlees naar de rand van de pan en schik in het midden van de pan de gekookte rijst.
  7. Garneren met de peterselie met verse tomaten en paprikareepjes.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten.

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.

 

Sac Tava - Vleespannetje voedingswaarde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.