Sac Tava – Vleespannetje

Gepost in : Vlees gerechten op
Labels: Sac Tava, turkse recept, Vleespannetje![]() | ![]() | ![]() |
4 Personen | 20 minuten | 15 minuten |
Ingrediënten:
- 600 gram rund of lamsvlees
- 2 groene en 2 rode pepers of paprika
- 2 tomaten
- salca een Turkse tomatenpuree
- 1 ui
- 6 teentjes verse knoflook
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- verse bladpeterselie
- zout
- baldorijst
Bereiding:
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snijd het vlees in kleine dobbelsteentjes.
- Snipper de pepers en de ui en snijd de tomaat in blokjes.
- Verhit wat olie in een Sac (of eventueel een wok) en fruit hierin de pepers uit tomaat knoflook en klein beetje zout toevoegen.
- Voeg het vlees en twee theelepels salca toe en laat dit 10 minuten bakken.
- Schuif het vlees naar de rand van de pan en schik in het midden van de pan de gekookte rijst.
- Garneren met de peterselie met verse tomaten en paprikareepjes.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten.
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.

Korte samenvatting

Recept naam
Sac Tava - Vleespannetje
Geschreven door
Turkse recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling




