Muhallebi – Melkpudding

Een simpel en snelle recept.
Aardbeien en kersen zou je kunnen vervangen door andere soorten zacht fruit

Muhallebi – Melkpudding van Turkse recepten
Muhallebi is een traditioneel Turks dessert dat lijkt op een melkpudding. Het is romig, licht en eenvoudig te maken, met een subtiele zoetheid en een zachte, gladde textuur. Dit dessert wordt vaak op smaak gebracht met rozenwater of oranjebloesemwater en wordt meestal koud geserveerd.
ingrediënten
- 200 gram Suiker
- 200 gram Rijstmeel
- 10 gram Vanillesuiker
- 1 liter Melk
- 50 gram Fijne pistachenoten
- 1 bakje Aardbeien en of kersen
Bereiding
- Zet een pan op het vuur en giet hier de melk in.
- Voeg daarna de suiker toe. Roer even met een garde.
- Voeg direct daarna ook de vanillesuiker toe.
- Voeg ook de rijstmeel toe aan de pan.
- Blijf doorroeren totdat het kookt en laat het doorkoken voor 5 minuten.
- Schep dit mengsel in een aantal sorbet- of ijs glazen.
- Laat deze nu een beetje afkoelen in de open lucht.
- Leg de gevulde glazen vervolgens in de koelkast en laat ze geheel afkoelen hoe kouder hoe beter.
- Serveer de muhallebi met wat gestampte nootjes of wat fruit.
Notities
Muhallebi is een eenvoudig maar heerlijk dessert dat perfect is voor warme dagen of na een stevige maaltijd. Het kan ook worden aangepast met verschillende smaken en garneringen, zoals fruit, noten, of een vleugje vanille-extract, om aan persoonlijke voorkeuren te voldoen
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook
