Lavas – Turks brood
Comments: 1
labels: Lavas, Turks brood, turkse receptPide is een Turkse broodsoort wat bekend is Nederland en Lavas begint steeds meer bekender te worden in Nederland.
Lavas is een dun brood wat bol staat als het uit de oven komt, het is een simpel te bereiden broodsoort wat vaak geserveerd wordt in restaurants
Lavas – Turkse brood
Lavash, ook wel "lavaş" genoemd in het Turks, is een traditioneel platbrood dat veel wordt gegeten in de keukens van het Midden-Oosten, de Kaukasus en Centraal-Azië
ingrediënten
- 500 gram Bloem
- 25 gram Margarine
- 1 blokje Gist
- 2 theelepels Zout
- 100 ml Warm water
- 100 ml Lauw melk
- 1 theelepel Suiker
Bereiding
- Doe de bloem margarine gist zout water melk en suiker in een kom.
- Meng alle ingrediënten vervolgens kneed je ze.
- Bedek het deeg (met een zak of doekje) en laat het rijzen voor 30 minuten.
- Neem bolletjes van het deeg en rol deze uit.
- Leg het uitgerolde deeg in een pizza pan.
- Laat het brood bakken totdat er kleine stukjes een beetje bruin beginnen te kleuren.
Notities
Lavas is een veelzijdig en geliefd onderdeel van de culinaire tradities in landen zoals Turkije, Armenië, Iran en Azerbeidzjan, en heeft ook een plaats gevonden in de Westerse keukens als een gezond alternatief voor andere soorten brood.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.
1 thoughts on Lavas – Turks brood
Hoe lang mag deze brood bewaren
Want ik zoek brood die je langer kunnen bewaren maanden weet niet welke