Kiymali ekmek – Brood met gehakt

![]() | ![]() | ![]() |
8 Personen | 40 minuten | 90 minuten |
Ingrediënten:
- 500 gram bloem
- 25 gram tafelmargarine
- 20 gram verse gist
- 4 theelepels zout
- 50 ml. warm water
- 1 theelepel suiker
- halve rode paprika
- 100 gram lamsgehakt
- 1 groene peper
- halve ui
- half bosje peterselie
- 1 theelepel rode peper
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 110 ml. water
- 2 theelepels rode peper
Bereiding:
- Snij de rode paprika, ui, groene peper en peterselie in kleine stukjes.
- Doe de gehakt in een kom en voeg de tomatenpuree er aan toe.
- Strooi de rode peper, zwarte peper en zout op het gehakt.
- Voeg hierbij de groene peper, rode paprika, peterselie en ui aan toe.
- Meng alles bij elkaar.
- Doe het meel, margarine, gist, zout, water, melk en suiker in een kom.
- Meng alle ingrediënten door te kneden totdat het deeg mooi rond is.
- Bedek het deeg (met een zak of doekje) en laat het rijzen voor 30 minuten.
- Neem een klein balletje deeg en rol dit uit met een deegroller.
- Leg een beetje gehakt in het midden van het deeg.
- Vouw het deeg dicht door de uiteindes naar elkaar toe te vouwen.
- Bestrijk de broodjes in met wat eigeel zodat ze na het bakken goudbruin kleuren.
- Zet het op een ovenplaat en doe het in de oven voor 15 minuten op 220 graden, tot die tijd zou het goud/bruin moeten kleuren.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten.
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook

Korte samenvatting

Recept naam
Kiymali ekmek - Brood met gehakt
Geschreven door
Turkse Recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling




