Cig borek – Rauwe gehaktbroodje
Labels: Cig borek, Rauwe gehaktbroodje, turkse receptCig borek – Rauwe gehaktbroodje
Çiğ börek is geliefd om zijn knapperige buitenkant en sappige, smaakvolle binnenkant. De combinatie van het krokante deeg en de hartige vleesvulling maakt het een populair gerecht
ingrediënten
- 1000 gram Bloem / Meel
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels Yoghurt
- 1 eetlepel Azijn
- 1 stuk Ei
- 2 eetlepels Zout
- 500 gram Gehakt
- 1 stuk Ui
- 2 theelepels Gemalen rode peper
- 2 theelepels Gemalen zwarte peper
Bereiding
- Ter bereiding van het deeg, mix het meel, olijfolie, yoghurt, azijn, ei en 1 eetlepel zout, kneed dit stevig gedurende 10 minuten in een kom.
- Leeg het geknede deeg opzij en laat het rusten voor 2 uur.
- Trek wel een doekje of zakje over de kom waar het deeg in zit tijdens die 2 uur, zo droogt het deeg niet uit.
- 5 Minuten voordat de 2 uur is verlopen, beginnen we alvast met het gehakt.
- Mix het gehakt, ui, zout, rode en zwarte peper in een kom, en kneed dit gedurende enkele minuten.
- Als het deeg onderhand klaar is, maak hier met de hand bolletjes van. En rol deze met een deegroller uit tot de grootte van een hand.
- Vul de ene helft van het uitgerolde deeg vervolgens met wat gehakt, en vouw de ene zijde over de andere zijde.
- Prik vervolgens met een vork de randen dicht (goed aandrukken!).
- Bak de börek vervolgens in een friteuse totdat ze goudbruin zijn, dat zal ongeveer 5 tot 10 minuten duren, afhankelijk van de temperatuur.
Notities
Çiğ börek wordt meestal warm geserveerd, vaak direct uit de pan. Het kan als tussendoortje, voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht worden gegeten, afhankelijk van de portiegrootte.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook