Sutlac – Rijstpudding
Comments: 2
labels: Rijstpudding, Sutlac, turkse receptSutlac – Rijstpudding
Sütlaç is een traditionele Turkse rijstpudding. Het is een populaire en geliefde zoete lekkernij in Turkije, die zowel warm als koud gegeten kan worden
ingrediënten
- 300 gram Rijst
- 600 ml Melk
- 100 gram Suiker
- 1 zakje Vanillesuiker
- 1 eetlepel Gestampte pistachenoten
Bereiding
- Giet de melk in de pan en laat het een beetje koken.
- Voeg na het koken van de melk de rijst in de pan.
- Als melk en rijst begint te koken voeg je de suiker en de vanillesuiker in de pan.
- Laat de melk 45 minuten lang een beetje koken ( geen deksel erop doen ).
- Als dat klaar is schep je paar lepels een kleine kom.
- Strooi de gestampte pistache nootjes over de sutlac doe daarna de sutlac in de koelkast totdat het koud genoeg is om op te eten.
Notities
In Nederland is dit in elk restaurant en vaak bij bakkers wel te verkrijgen.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook.
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.
2 thoughts on Sutlac – Rijstpudding
Hoe komt dat bruine laagje er op?
Hoe komt dat bruine laagje op de sutlac?