Sutlac – Rijstepudding

Comments: 2
labels: Rijstpudding, Sutlac, turkse recept![]() | ![]() | ![]() |
4 Personen | 45 minuten | 30 minuten |
Ingrediënten:
- 1 beker rijst
- 3 glazen melk
- Halve glas suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel gestampte pistache nootjes
Bereiding:
- Giet de melk in de pan en laat het een beetje koken.
- Voeg na het koken van de melk de rijst in de pan.
- Als melk en rijst begint te koken voeg je de suiker en de vanillesuiker in de pan.
- Laat de melk 45 minuten lang een beetje koken ( geen deksel erop doen ).
- Als dat klaar is schep je paar lepels een kleine kom.
- Strooi de gestampte pistache nootjes over de sutlac doe daarna de sutlac in de koelkast totdat het koud genoeg is om op te eten.
In Nederland is dit in elk restaurant en vaak bij bakkers wel te verkrijgen.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook.
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.

Korte samenvatting

Recept naam
Sutlac - Rijstepudding
Geschreven door
Turkse recepten
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling





2 thoughts on Sutlac – Rijstepudding
Hoe komt dat bruine laagje er op?
Hoe komt dat bruine laagje op de sutlac?