Simit – Turkse Bagels

Simit – Turkse Bagels
Comments: 2
labels: , ,

24 Personen100 minuten200 minuten

Ingrediënten:

  • 750 gram meel
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 170 ml olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 60 gram boter
  • 6 eetlepels water
  • sesamzaad
  • 6 eetlepels melk
  • 1 ei

Bereiding:

  1. Verhit de oven tot 200 graden C.
  2. Meng meel met het zout en bakpoeder in een kom
  3. In een andere kom meng je de boter olijfolie melk ei en water.
  4. Maak een gat in het midden van de deeg en schenk de andere kom met olie melk ei en water erin.
  5. Roer samen om een zacht deeg te vormen.
  6. Bestuif je handen met meel en verdeel het deeg in ballen ter grootte van een walnoot en rol deze in slangen.
  7. Vouw elke slang in twee helften draai ze om elkaar heen en sluit ze tot een ring.
  8. Plaats de deeg op een ingevet bakplaat.
  9. Kwast ze in met de melk of ei bestrooi met sesamzaad.
  10. Bak in het midden van de oven voor een half uur of tot ze goudbruin zijn.

Afiyet Olsun  Smakelijk eten.

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.

Simit - Turkse Bagels voedingswaarde

2 thoughts on Simit – Turkse Bagels

  • Mark Braams
    juni 4, 2022 at 2:53 pm

    Het spijt me, maar je moet de hoeveelheid baksoda aanpassen. 25 theelepels betekent dat je simit dodelijk worden (letterlijk giftig!)
    Groet,
    Mark

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.