Saksuka – Auberginesalade

Saksuka – Auberginesalade
Labels: , ,

4 Personen20 minuten40 minuten

Ingrediënten:

  • 1 grote courgette
  • 2 aubergines van middelgrootte
  • 2 wortels
  • 2 geschilde tomaten
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel paprikavlokken
  • 1 theelepel zwarte peper

Bereiding:

  1. Snijd de courgette aubergines wortels tomaten ui en knoflook in kleine stukjes.
  2. Zet een koekenpan op het vuur giet de olijfolie erbij en laat dit heet worden.
  3. Voeg de stukjes knoflook toe aan de pan. Roer goed door tot deze half gebakken zijn.
  4. Daarna voeg je de stukjes ui toe roer weer goed door totdat deze ook half gebakken zijn.
  5. Voeg de stukjes wortel toe blijf roeren tot deze een beetje zachter zijn.
  6. Daarna voeg je de aubergine toe na een paar minuten roeren voeg je de courgette toe.
  7. Blijf ongeveer 5 minuten roeren tot alle ingrediënten gaar zijn.
  8. Voeg de geschilde en gesneden tomaten ook toe aan de pan.
  9. Roer net zo lang door totdat de stukjes tomaat zacht zijn. Let op: het is niet de bedoeling dat de tomaten smelten!
  10. Strooi het zout paprikavlokken en zwarte peper in de koekenpan.
  11. Doe nu het vuur uit.
  12. Roer ongeveer 2 minuten goed door zodat alle kruiden goed worden opgenomen.
  13. Dit gerecht is klaar om (koud!) geserveerd te worden.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten.

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten  toegevoegd aan onze site en op Facebook.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.