Saksuka – Auberginesalade

![]() | ![]() | ![]() |
4 Personen | 20 minuten | 40 minuten |
Ingrediënten:
- 1 grote courgette
- 2 aubergines van middelgrootte
- 2 wortels
- 2 geschilde tomaten
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel paprikavlokken
- 1 theelepel zwarte peper
Bereiding:
- Snijd de courgette aubergines wortels tomaten ui en knoflook in kleine stukjes.
- Zet een koekenpan op het vuur giet de olijfolie erbij en laat dit heet worden.
- Voeg de stukjes knoflook toe aan de pan. Roer goed door tot deze half gebakken zijn.
- Daarna voeg je de stukjes ui toe roer weer goed door totdat deze ook half gebakken zijn.
- Voeg de stukjes wortel toe blijf roeren tot deze een beetje zachter zijn.
- Daarna voeg je de aubergine toe na een paar minuten roeren voeg je de courgette toe.
- Blijf ongeveer 5 minuten roeren tot alle ingrediënten gaar zijn.
- Voeg de geschilde en gesneden tomaten ook toe aan de pan.
- Roer net zo lang door totdat de stukjes tomaat zacht zijn. Let op: het is niet de bedoeling dat de tomaten smelten!
- Strooi het zout paprikavlokken en zwarte peper in de koekenpan.
- Doe nu het vuur uit.
- Roer ongeveer 2 minuten goed door zodat alle kruiden goed worden opgenomen.
- Dit gerecht is klaar om (koud!) geserveerd te worden.
Afiyet Olsun – Smakelijk eten.
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd aan onze site en op Facebook.
