Peynirli pide – Pidebroodje met kaas

Peynirli pide – Pidebroodje met kaas
Tags: , ,

Peynirli pide - Pidebroodje met kaas

Peynirli pide – Pidebroodje met kaas

Turkse Recepten
Peynirli pide is een traditionele Turkse gerecht dat vertaald wordt als "kaaspide". Het is een soort platbrood gevuld met kaas en wordt vaak beschreven als een Turkse versie van een kaasbrood
Voorbereidingstijd 1 uur
Kooktijd 30 minuten
Totale tijdsduur 1 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Turkse
Aantal Personen 6 Personen
calorieën 5775 kcal

ingrediënten
  

  • 200 ml Lauwe melk
  • 100 gram Margarine
  • 1000 gram Bloem
  • 40 gram Verse gist
  • 300 ml Lauw water
  • 1 theelepel Zout
  • 1 theelepel Suiker
  • 500 gram Turkse witte kaas
  • 1 bosje Peterselie
  • 2 theelepels Paprikavlokken
  • 2 eetlepels Gezeefde tomatensaus
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 2 theelepels Zwarte peper
  • 1 eetlepel Tomatenpuree (Salca)

Bereiding
 

  • Meng de melk margarine bloem gist water zout en suiker in een kom.
  • Kneed alles gedurende 5 minuten let op,  gaat het meel plakken voeg je meel erbij wordt het meel hard maak je handen nat.
  • Als je klaar bent met kneden bedek je de kom met folie/doek en leg je de kom even aan de kant.
  • Na ongeveer 45 minuten zal het deeg klaar zijn met rijzen
  • Snijd het bosje peterselie.
  • Verpulver de witte kaas in brokjes met een vork.
  • Voeg hier de peterselie en paprikavlokken aan toe en meg alles goed door elkaar.
  • Probeer de paprika in meerdere lange sliert te snijden deze gebruiken je later voor op de broodjes
  • Meng de tomatensaus olijfolie zwarte peper en de tomatenpuree en meng of mix dit goed.
  • Na 45 minuten zal het deeg gerezen zijn verdeel het deeg in ongeveer 15 kleine bolletjes (ongeveer ter grootte van een vuist) strooi wat meel om ervoor te zorgen dat de deegballetjes niet plakken.
  • Rol de bolletjes deeg uit ter grootte van een vlakke hand
  • Smeer wat van de saus wat saus wat in punt 9 is gemaakt over de deeg.
  • Verdeel de grote paprika sliert in kleine stukken ze moeten even lang zijn als de omtrek van het uitgerolde deeg.
  • Vul de broodjes met de gemaakte kaas. Zorg dat de bovenkant van het deeg nu helemaal bedekt is met de kaas en de paprika sliert.
  • Leg de broodjes op een bakplaat doe deze in een voorverwarmde oven van 220 graden totdat ze goud/bruin kleuren is ongeveer 15-20 minuten.

Notities

Peynirli pide is een heerlijk en hartig gerecht dat geliefd is bij velen vanwege de combinatie van knapperig brood en gesmolten kaas. Het is perfect als een voedzame maaltijd of een smakelijke snack.
Trefwoord Peynirli Pide, Pide met Kaas

 

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site enop Facebook.

Peynirli pide - Pidebroodje met kaas voedingswaarde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.