Patates dolmasi – Gevulde aardappelen

Patates dolmasi – Gevulde aardappelen
Labels: , ,

6 Personen30 minuten60 minuten

Ingrediënten:

  • 10 (stevige) aardappelen
  • 200 gram rundgehakt
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 300 ml gekookt water
  • Bosje peterselie
  • 5 theelepels zout
  • 3 theelepels zwarte peper
  • 3 theelepels paprikavlokken
  • 2 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel tomatenpuree

Bereiding:

  1. Vul een kom met water en voeg er 2 eetlepels zout aan toe.
  2. Schil de aardappels snijd alvast een stuk van de bovenkant van de aardappels af.
  3. Schraap de binnenkant van de aardappels eruit met een normaal mes of schraapmes.
  4. Let hierbij op dat de wanden van de aardappels niet te dun worden.
  5. Plaats de aardappels nu in de kom met het zoutwater laat de aardappels voor een half uur in het zoutwater weken.
  6. Snijd de ui en peterselie in kleine stukjes.
  7. Laat de roomboter in een koekenpan smelten voeg na enige tijd het gehakt toe.
  8. Voeg de gesneden uitjes toe wanneer het gehakt halfgaar is.
  9. Wanneer de uitjes doorzichtig van kleur zijn geworden dien je de stukjes peterselie samen met de zwarte peper paprikavlokken en het zout toe aan de pan.
  10. De vulling is gereed wanneer het gehakt helemaal gaar is.
  11. Smelt de roomboter in een koekenpan.
  12. Voeg de tomatenpuree toe en verspreid deze goed in de pan.
  13. Giet daarna gekookt water in de koekenpan en voeg tot slot het zout toe.
  14. Roer dit geheel even door.
  15. Snijd de tomaten in plakjes.
  16. Pak een diepe ovenschaal en vul dit met de aardappelen zorg ervoor dat de aardappelen rechtop staan.
  17. Vul de aardappelen met de gehaktvulling.
  18. Vervolgens leg je een plakje tomaat op de aardappelen.
  19. Giet een deel van de saus in de ovenschaal en het andere deel over de aardappelen zelf.
  20. Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200 graden voor 30 tot 45 minuten – in ieder geval tot de aardappelen goud/bruin gekleurd zijn.
  21. Haal de ovenschaal uit de oven.
  22. Plaats vervolgens kleine plakjes kaas op de aardappelen.
  23. Leg de ovenschaal nog even gauw in de oven voor een minuut of twee zodat de kaasplakjes op de aardappels kunnen smelten.
  24. Haal de schaal uit de oven.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten.

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook.

Dagelijks worden er nieuwe recepten  toegevoegd aan onze site en op Facebook.

Patates dolmasi - Gevulde aardappelen voedingswaarde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.