Limonlu Kek – Citroencake
Tags: citroencake, Limon kek, turkse receptLimonlu Kek – Citroencake
"Limonlu Kek" is de Turkse benaming voor een citroencake. Het is een populaire en verfrissende cake die vooral geliefd is om zijn lichte en frisse citroensmaak
ingrediënten
- 4 stuks Eieren
- 200 gram Suiker
- 2 eetlepels Citroensap
- 1 stuk Citroenrasp
- 100 ml Zonnebloemolie
- 200 ml Melk
- 300 gram bloem / Meel
- 1 zakje Vanillesuiker
- 1 zakje Bakpoeder
- 1 eetlepel Margarine
Bereiding
- Verwarm de oven op 170 °C
- Breek de eieren in een kom en voeg de suiker aan toe, mix het geheel met een mixer ongeveer 1 minuut lang.
- Voeg nu in de kom zonnebloemolie, melk en citroensap toe en mix dit ongeveer 2 minuten met de mixer
- Voeg nu in de kom bakpoeder, bloem/meel, vanillesuiker en citroenschillen toe en mix dit geheel ongeveer 1 minuut met de mixer
- De cakevorm invetten margarine
- Verdeel de inhoud van de kok in de cakevorm en spreid dit uit met een spatel
- Doe de cakevorm in de oven op 170 graden en 40 minuten lang.
Notities
Limonlu kek is een heerlijke en verfrissende cake die perfect is voor allerlei gelegenheden, van een gezellige middag met thee tot een feestelijke traktatie.