Kumpir – Gebakken aardappel

Kumpir – Gebakken aardappel
Labels: , , , , ,

2 Personen15 minuten75 minuten

Ingrediënten:

  • 1 grote aardappel
  • 20 gram Turkse kasar kaas
  • Een klein plakje roomboter
  • 1 theelepel zout
  • Optioneel worst
  • Augurk
  • Doperwten
  • Maiskorrels
  • Mayonaise of ketchup

Bereiding:

  1. Plaats de aardappel in een voorverwarmde oven op 220 graden voor 60 minuten.
  2. Schaaf de kasar kaas op een bord
  3. Snijd vervolgens de augurken in stukjes en lig dit naast de kaas.
  4. Spoel de maiskorrels en leg dit ook op een bord.
  5. Spoel ook de doperwten en laat deze vervolgens drogen.
  6. Neem een bakje en voeg hier ongeveer 1 eetlepel mayonaise aan toe.
  7. Voeg vervolgens de doperwten hieraan toe en roer het geheel door elkaar. (De doperwten voeg je toe aan de mayonaise zodat de erwten straks niet van de aardappel afrollen).
  8. Snijd de worst in kleine stukjes en leg ze in een ingevette koekenpan op middelhoog vuur. Wanneer de stukjes worst gaar zijn, kun je ze laten afkoelen in de pan.
  9. Neem de aardappel na die 60 minuten uit de oven. Het handigste is om een klein diep vierkant bakje te pakken waar de aardappel precies in past. Dit voorkomt dat je veel knoeit tijdens het vullen van de aardappel.
  10. Maak een snee aan de bovenzijde van de aardappel, maak de snee zo diep dat de aardappel nog net niet uit elkaar valt. Trek een beetje aan de zijkanten zodat je makkelijker bij de binnenkant kunt komen.
  11. Begin de binnenkant van de aardappel te pureren met een vork.
  12. Pas wel op, want de binnenkant kan heet zijn. Zorg ervoor dat je veel van de binnenkant meeneemt tijdens het pureren.
  13. Voeg na het pureren een theelepeltje zout toe en een schijfje boter
  14. Pureer nu verder, je zult merken dat de boter zal smelten en de binnenkant van de aardappel heel zacht wordt.
  15. Vervolgens voeg je de geraspte kaas toe.
  16. Dit zal ook smelten en de binnenkant van de aardappel laten plakken.
  17. Smeer de doperwten met mayonaise over de aardappelvulling heen
  18. Vervolgens plaats je de maiskorrels, stukjes augurk en stukjes worst erop
  19. Om het af te maken kun je er bijvoorbeeld ketchup overheen spuiten.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten.

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten  toegevoegd op onze site en op Facebook.

Kumpir-Gebakken-aardappel-voedingswaarde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.