Site pictogram Turkse Recepten

Bulgur Corbasi – Bulgur soep

Bulgur Corbasi - Bulgur soep
Bulgur Corbasi - Bulgur soep
Afdrukken

Bulgur Corbasi – Bulgur soep

Bulgur Çorbası is een traditionele Turkse soep die bekend staat om zijn eenvoud en voedzame ingrediënten. Het is vooral populair in landelijke gebieden en onder degenen die de traditionele Turkse keuken waarderen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Turkse
Trefwoord Bruidegomsoep, Bulgur, Corba
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Aantal Personen 4 Personen
calorieën 672kcal
Auteur Turkse Recepten

ingrediënten

  • 1 Liter Bouillon ( kip of vlees )
  • 1000 gram Fijn gemalen bulgur
  • 1 stuk Ui
  • 1 eetlepel Tomatenpuree
  • 2 bladeren Munt
  • 1 theelepel Rode peper
  • 1 theelepel Zwarte peper
  • 3 takken Peterselie
  • 2 eetlepels Zonnebloemolie

Bereiding

  • Snijd de uiten in kleine stukjes, doe dit ook met de peterselie
  • Zet een pan op het vuur en doe daar 2 eetlepels zonnebloemolie erin en bak de uien
  • Voeg vervolgens tomatenpuree, rode peper vlokken, peterselie,zout, en peper toe aan de pan
  • Voeg vervolgens de bouillon toe laat dit koken
  • Voeg de bulgur toe aan de pan
  • Laat het geheel ongeveer 15 minuten langzaam koken
  • Haal de pan van het vuur en zet een een paar muntbladeren op de soep

Notities

Bulgur Çorbası is een troostrijke, voedzame soep die de rustieke smaken van de Turkse keuken laat zien. Het is vullend genoeg om als hoofdgerecht te worden geserveerd, maar kan ook genoten worden als voorgerecht of bijgerecht.

Gevulde aardappelen vegetarisch recept

Afiyet Olsun – Smakelijk eten.

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd aan onze site en op Facebook

Mobiele versie afsluiten