Revani – Griesmeel dessert

Revani – Griesmeel dessert
Labels: , , ,

Revani is een traditioneel dessert uit het Midden-Oosten en het Middellandse Zeegebied, dat veel voorkomt in de Turkse keuken. Het is een soort griesmeelcake die wordt gezoet met een siroop, vaak gearomatiseerd met citrus, zoals citroen of sinaasappel, en soms met rozenwater of oranjebloesemwater.

De hoofdingrediënten van revani zijn griesmeel, suiker, eieren, yoghurt en bakpoeder. Na het bakken wordt de cake doordrenkt met een zoete siroop, wat de cake vochtig en smaakvol maakt. Het dessert wordt vaak gegarneerd met noten, zoals amandelen of pistachenoten, en soms met kokos.

Revani wordt gewaardeerd om zijn zachte en vochtige textuur, waarbij de siroop zorgt voor een rijke zoetheid die goed samengaat met de nootachtige smaak van het griesmeel. Het is een populair lekkernij voor feestelijke gelegenheden en bijeenkomsten.

10 Personen25 minuten65 minuten

 

Ingrediënten:

  • 1,5 waterglas zonnebloemolie 300 ml
  • 1,5 waterglas volle yoghurt 300 ml
  • 4 eieren
  • 3 waterglazen suiker 600 gr
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1,5 waterglas griesmeel 300 ml
  • 3 waterglazen meel 600gr
  • 1 zakje bakpoeder
  • 6 waterglazen suiker 1200 gr
  • 7,5 waterglazen water 1500 ml
  • halve citroen
  • boter of zonnebloemolie om het in te vetten

Bereiding:

  1. Doe de zonnebloemolie, yoghurt, eieren, suiker en vanillesuiker in een kom en roer dat tot één mengsel.
  2. Voeg daarna de griesmeel, meel en bakpoeder bij het mengsel. Wederom goed roeren.
  3. De bakplaat goed invetten.
  4. Giet het beslag in een bakplaat en laat dit 45 minuten bakken in 160 graden.
  5. Nadat het is gebakken, haal je de cake uit de oven en laat het een half uurtje staan.
  6. Als de cake is afgekoeld, snijd je de cake.
  7. Voor de stroop: Pak een pan en doe daar de suiker in.
  8. Doe er water bij en roer dit goed door
  9. Laat dit een half uur koken.
  10. Doe de sap van een halve citroen in de pan met de suiker en water. Laat dit 15 minuten koken. Als dit lauw wordt, giet je het over de cake heen.
  11. Bij voorkeur kan je gestampte pistachenootjes, kokosnootschaafsel etc. over de cake heen strooien.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten.

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd op onze site en op Facebook.

Korte samenvatting
recipe image
Recept naam
Revani - Griesmeel dessert
Geschreven door
Gepubliceerd op
Bereidingstijd
Kooktijd
Totale Tijd
Beoordeling
3.51star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.