Palamut – Makreel uit de oven
Palamut is de Turkse naam voor de Atlantische bonito, een soort pelagische vis die verwant is aan de tonijn en makreel. Deze vis is populair in de Turkse keuken vanwege zijn stevige vlees en rijke smaak. Palamut wordt vaak in de herfst en vroege winter gevangen en kan op verschillende manieren worden bereid, zoals gebakken, gegrild of gestoofd.
Aantal Personen 4 Personen
calorieën 980kcal
ingrediënten
- 300 gram makreel
- 3 stuks uien in ringen
- 4 stuks tomaten in plakken
- 2 stuks citroenen
- 4 stuks groene pepers gehalveerd en ontpit
- 0.5 theelepel peper
- 0.5 theelepel zout
- 1 theelepel peterselie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de vis schoon en snijd hem in stukken van 8 cm.
- Leg de vis in een ingevet ovenschaal.
- Verdeel de ui over de vis.
- Leg de plakken tomaat er op.
- Leg op de tomaat halve pepers en strooi er wat peterselie over.
- Strooi er zout en peper over.
- Dek het geheel af met wat schijven citroen.
- Verdeel wat klontjes boter over de schaal.
- Zet de schaal 25 a 30 min. in de oven.
Notities
Palamut is een veelzijdige en smaakvolle vis die op verschillende manieren kan worden bereid. Het is een favoriet in de Turkse keuken en biedt een heerlijke maritieme smaakervaring.
Veel gegeten vissoorten in Turkije zijn ansjovis (hamsi), sardine (sardalya), bonito (palamut), goudbrasem , zeebaars (levrek), harders, wijting (mezgit), zwaardvis, tarbot (kalkan) en epinephelus (lagos).
Afiyet Olsun – Smakelijk eten.
Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook
Dagelijks worden er nieuwe recepten toegevoegd aan onze site en op Facebook..