Nohutlu kofteli yemek – Koftasoep met kikkererwten

Nohutlu kofteli yemek – Koftasoep met kikkererwten
Labels: , ,

4 Personen30 minuten30 minuten

Ingrediënten:

  • 100 gram lamsgehakt
  • 1 bosje peterselie
  • 1 theelepel rode peper
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 4 theelepels zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel witte maismeel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theeglas witte kikkererwten
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • Water

Bereiding:

  1. Neem een schaal en leg hier het gehakt in.
  2. Snijd de peterselie in kleine stukjes voeg deze toe aan het gehakt.
  3. Voeg de rode peper zwarte peper zout bakpoeder en tomatenpuree toe aan het gehakt.
  4. Kneed alles tot een geheel.
  5. Neem een schaal en doe hier het maismeel in.
  6. Neem een klein beetje gehakt en rol dit tot een klein balletje.
  7. Dit balletje rol je door het maismeel heen totdat het helemaal bedekt is.
  8. Neem een pan doe hier de zonnebloemolie in.
  9. Als de zonnebloemolie in de pan klaar is om in te bakken leg je de balletjes gehakt in de pan.
  10. Laat deze balletjes gehakt allemaal gaar worden.
  11. Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes voeg deze toe aan de pan.
  12. Giet het gekookte water in de pan roer alles goed door.
  13. Daarna voeg je de kikkererwten ook toe aan de pan.
  14. Ze de deksel op de pan.
  15. De soep is klaar als de kikkererwten zacht aanvoelen dit zal ongeveer een half uur duren.
  16. Nadat de soep klaar is voeg je nog de 2 theelepels zout toe aan de soep.

Afiyet Olsun – Smakelijk eten

Volg ons op Facebook, heb je zelf een recept en wil je die ook delen met anderen stuur een bericht naar info (@) turkse-recepten.nl of reageer via Facebook

Dagelijks worden er nieuwe recepten  toegevoegd op onze site en op Facebook

Nohutlu kofteli yemek - Koftasoep met kikkererwten - voedingswaarde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.